Doi tineri de 20 și 30 de ani reținuți pentru că ar fi violat acum două luni, în cartierul brăilean Vidin, o fată de 10 ani au fost eliberați de Judecătoria Brăila, după ce, potrivit informațiilor obținute de DEBRAILA.ro, se pare că probele ADN arată că nu ei ar fi vinovați. Aceștia ar fi recunoscut violul, după ce ar fi fost bătuți de oamenii legii.

Persoana retinuta de politieFoto: Facebook / Politia Romana

Este vorba despre Mamaligeanu Corin, în vârstă de 20 de ani, și de Drăgan Cătălin, de 30 de ani, care au fost acuzați că, la sfârșitul lunii noiembrie 2019, au abordat o minoră de 10 ani, în cartierul Vidin din Brăila, și au obligat-o să întrețină relații sexuale cu ei.

Atunci, la momentul arestării preventive, cei doi și-au recunoscut faptele, însă acum acuză că au fost bătuți de polițiști

Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de DEBRAILA.ro, se pare că probele ADN au arătat că Mamaligeanu și Drăgan nu ar fi cei care au violat minoră. Mai mult decât atât, se pare că cei doi au mărturisit în față instanței că au recunoscut faptele întrucât ar fi fost bătuți de oamenii legii.

Totodată, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a comunicat, la solicitarea DEBRAILA.ro, că “au rezultat împrejurări noi cu privire la circumstanțele săvârșirii faptelor”.

“Împrejurările noi au reliefat participarea și a altor persoane la activitatea infracțională”, a mai arătat unitatea de parchet.

Persoanele la care face referire Parchetul de pe lângă Judecătorie au fost deja puse sub acuzare și arestate preventiv.