Procesul lui Trump. Reporteri de la postul public de radio, supuși presiunilor după un interviu tensionat cu Mike Pompeo: "Tu chiar crezi că americanilor le pasă de Ucraina?" - Hotnews Mobile
1 € 4,8068 1 USD 4,4186vineri 28 feb 2020

Procesul lui Trump. Reporteri de la postul public de radio, supuși presiunilor după un interviu tensionat cu Mike Pompeo: "Tu chiar crezi că americanilor le pasă de Ucraina?"

de DG Marţi, 28 ianuarie 2020, 11:32
- a A+
Imagine
Departamentul de stat al SUA a eliminat un reporter de la NRP din delegația jurnaliștilor care urmează să îl însoțească pe secretarul de stat Mike Pompeo într-o vizită externă, decizia fiind luată la câteva zile după ce un alt jurnalist al postului național de radio i-a luat un interviu tensionat oficialului american. Tensiunea a pornit de la insistența jurnalistului de a pune întrebări incomode legate de scandalul Ucraina, ce stă la baza procesului de demitere a lui Trump.

Postul de radio a transmis că nu au fost furnizate niciun fel de argumente pentru decizia respectivă, însă pare a fi vorba despre represalii ale cabinetului demnitarului.

Departamentul de stat nu a comentat, transmite BBC News .

Într-un interviu care a fost difuzat vineri, Pompeo a fost întrebat în mod repetat în legătură cu scandalul Ucraina care a declanșat procesul de demitere a lui Trump, care se judecă în Senat.

În contextul în care au apărut înregistrări în care președintele american pare a cere demiterea imediată a ambasadoarei SUA la Kiev, Marie Yovanovitch, Pompeo a fost întrebat insistent de jurnalistul NPR dacă a apărat-o sau ar fi trebuit să o apere pe șefa misiunii diplomatice.

Yovanovitch a fost, de altfel, un martor cheie în audierile care au avut loc în Camera Reprezentanților înaintea declanșării procedurii din Senat.

Reporterul Mary Louise Kelly a precizat că, după interviul de 9 minute, a fost luată de unul dintre asistenți și dusă într-un living room privat al lui Pompeo, unde a țipat la ea și a înjurat de mai multe ori, întrebând-o: "Tu chiar crezi că americanilor le pasă de Ucraina?".

Potrivit jurnalistului, el ar fi întrebat-o dacă poate indica pe hartă unde se află Ucraina, aceasta răspunzându-i că da. "Și-a strigat asistenții să îi aducă o hartă, fără niciun fel de indicații scrise sau denumiri de țări. I-am arătat unde este Ucraina și a pus harta de-o parte". Oficialul a mai sugerat că va vorbi cu șefii ei. "Oamenii vor auzi despre asta".Acest dialog, care a avut loc după interviu, nu a fost înregistrat. Kelly, care este un corespondent cu vechime ce a transmis din Iran recent, a mai spus că asistenul nu a precizat că discuția este off the record.
2103 afisari


Mike,Mike
ipolitic [utilizator], Marţi, 28 ianuarie 2020, 11:45
+7/15
E scuzabil sa nu stii unde se afla Ucraina, dar puteai sa te uiti pe Google, nu sa intrebi o ziarista...
Dershowitz
jonk [utilizator], Marţi, 28 ianuarie 2020, 15:08
+6/10
Avocatul onorabililor OJ. Simpson, Jeffrey Epstein si Harvey Weinstein. Client al pedofilului Epstein unde beneficia de "masaje".
Cum minte Dershowitz ca sa apare alt onorabil, Trump
https://www.youtube.com/watch?v=8n6kMUliR50

Alta somitate Ken Starr, si el avocat al pedofilului Epstein, a dat-o si el la intors
https://www.msnbc.com/the-beat-with-ari/watch/ken-starr-then-and-now-his-impeachment-arguments-for-trump-and-against-clinton-77663301837

Bizarro defense
https://www.youtube.com/watch?v=ADCUGx9wHhE

"President Trump told his national security adviser in August that he wanted to continue freezing $391 million in security assistance to Ukraine until officials there helped with investigations into Democrats including the Bidens, according to an unpublished manuscript by the former adviser, John R. Bolton.

Mr. Bolton also described other key moments in the pressure campaign, including Mr. Pompeo’s private acknowledgment to him last spring that Mr. Giuliani’s claims about Ms. Yovanovitch had no basis and that Mr. Giuliani may have wanted her removed because she might have been targeting his clients who had dealings in Ukraine as she sought to fight corruption."

Donald Trump:
“The problem with John Bolton is it’s a national security problem,” Mr. Trump said at a news conference in Davos, Switzerland. “He knows some of my thoughts. He knows what I think about leaders. What happens if he reveals what I think about a certain leader and it’s not very positive?”

Alexander Hamilton: "a criminal offense is not essential to impeachment."
inca 8 comentarii comenteaza
Cookie Settings