Fostul rege al Belgiei Albert al II lea a fost forțat să recunoască un copil din afara căsătoriei, după ce instanța l-a obligat să facă un test de paternitate care a ieșit pozitiv, relatează BBC News.

Albert al II lea al BelgieiFoto: Wikipedia

Procesul a durat 10 ani, el contestând faptul că ar fi tatăl artistei belgiene Delphine Boël, în vârstă de 51 de ani.

Albert a fost nevoit să abdice în 2013 din cauza unor probleme de sănătate și astfel și-a pierdut și imunitatea juridică.

Avocatul lui Boël a declarat că recunoașterea paternității de către fostul rege este o ”ușurare”.

Într-o declarație de presă dată publicității luni, fostul rege a spus că ”a luat la cunoștință rezultatele testului ADN și (...) concluziile științifice indică faptul că el este tatăl biologic al doameni Delphine Boël". Boel devine astfel al patrulea copil al fostului rege care are acum 85 de ani.

Primele zvonuri potrivit cărora regele ar avea un copil ilegitim au apărut în 1999, într-o biografie neautorizată a soției sale. Speculațiile au declanșat un scandal în Casa Reaglă și în presă.

În 2005, într-un interviu acordat unei publicații belgiene, Boël a spus, pentru prima oară, că regele este tatăl ei biologic.

Mama ei, baroneasa Sybille de Selys Longchamps, a susținut că a avut o aventură cu regele între 1966 și 1984, pe vremea când acesta era încă Prințul Albert of Liège.

El a devenit rege în 1993, după moartea fratelui său, și a domnit până în iulie 2013, când a abdicat invocând probleme de sănătate. Albert a fost succedat de fiul său, Philippe, și primește o rentă anuală în jur de 1 milion de euro.