Roger Federer pare că s-a specializat la acest Australian Open în a-și ține fanii cu sufletul la gură, marele campion elvețian salvând 7 mingi de meci în duelul cu Tennys Sandgren din sferturile primului Grand Slam al anului. Federer a trecut de la agonie la extaz în doar câteva zeci de minute, Mister Perfect obținând calificarea în semifinale după o bătălie dură de cinci seturi cu bravul american (6-3, 2-6, 2-6, 7-6(8), 6-3).

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu cred că merit această victorie, dar sunt fericit", a spus Roger la finalul partidei cu Sandgren.

Nimic nu anunța desfășurarea de forțe după ce Roger a câștigat cu 6-3 primul set. Americanul a făcut pasul în față, a fost jucătorul mai precis, mai agresiv, cu mintea mai lucidă. Următoarele două seturi i-au revenit categoric lui Tennys (6-2, 6-2), iar confruntarea părea tot mai dificilă pentru elvețian.

Setul patru a fost unul în care Roger a refuzat efectiv să accepte ceea ce părea inevitabil: înfrângerea. Sandgren a continuat să joace mai bine și a ajuns în poziția de a avea trei mingi de meci la scorul de 5-4 în favoarea sa. Nu s-a încheiat aici meciul, Federer revenind cu o ultimă zvâcnire.

Au mai urmat însă alte patru mingi de meci (!), trei dintre acestea "legate" (n.r. de la 6-3 în tiebreak). Într-un mod incredibil, Federer a supraviețuit și de această dată, ducând nesperat pentru fanii săi meciul în decisiv.

Apăsat mental de ratarea celor șapte mingi de meci (cine nu ar fi fost până la urmă?), Tennys nu a mai putut să mențină ritmul, nu a mai putut să fie la fel de agresiv, în timp ce Federer a simțit pe propria piele zicala: ce nu te omoară, te face mai puternic.

Roger a făcut break-ul, și-a ținut serviciul și a reușit să întoarcă un meci în care era mai aproape de a merge la schi în Elveția decât de semifinala de la Australian Open (6-3 în decisiv)...

Roller coaster-ul emoțional de pe Rod Laver Arena a durat trei ore și 31 de minute.

În semifinale, Federer îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre Novak Djokovic (2) și Milos Raonic (32).

Aici poți urmări rezumatul partidei:

Ultimul punct al partidei:

Fanii lui Federer, greu încercați:

Federer și reverul în lungul liniei:

Your first #AO2020 men's singles semifinalist, @rogerfederer! #AusOpenpic.twitter.com/gw9ZAZat1Y