Bilanțul morților a ajuns la 132 în China, în timp ce numărul cazurilor de infecție cu coronavirus s-a dublat în doar 24 de ore, potrivit autorităților din China, transmite BBC News.

Foto:

Numărul total de cazuri confirmate de autorități a ajuns la 4.515 luni, față de 2.835 câte erau cu o zi înainte. Restricțiile de trafic au fost extinse, iar purtarea măștilor sanitare a devenit obligatorie în mai multe orașe.

UPDATE 03.00 Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat miercuri dimineață că 132 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974, informează Mediafax citând site-ul agenției de știri Reuters.

UPDATE 20.20:Cel puțin 250 de francezi și peste 100 de cetățeni ai altor țări europene vor fi repatriați cu două avione din Wuhan, epicentrul epidemiei noului coronavirus, a anunțat marți Comisia Europeană.

UPDATE 19.52: A fost identificat un al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în Franța. Este vorba de un turist chinez care se află la terapie intensivă.

UPDATE 16.10: Taiwan a raportat primul caz de infectare cu noul coronavirus

UPDATE 15.29:Uniunea Europeană a activat marţi mecanismul intern de alertă rapidă, pentru a distribui informaţiile despre evoluția cazurilor de coronavirus apărute în China, după ce s-au înregistrat îmbolnăviri în două state europene - Franţa şi Germania.

UPDATE 13.20: Hong Kong a anunțat că vrea să suspende trenurile de mare viteză și feriboturile care leagă fosta colonie britanică de China.

UPDATE 13.15: Autoritățile japoneze au anunțat marți prezența în Japonia a unui caz de infectare cu noul coronavirus la un bărbat care nu a vizitat China, dar a transportat turiși tin Wuhan.

UPDATE 12.15: Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Thailanda a crescut la 14.

UPDATE 12:06 Primul caz de transmiterea a coronavirusului de la om la om în Germania

INTERACTIV - Răspândirea cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus:

Click aici pentru a deschide aplicația interactivă separat.

---

Luni, autoritățile de la Beijing au confirmat că un bărbat de 50 de ani a murit, acesta fiind primul caz de deces în capitala Chinei, în timp ce Wuhan, focarul infecției și întreaga provincie Hubei, sunt în continuare în carantină.

De altfel, majoritatea deceselor au fost înregistrare în provincia Hubei, victimele fiind în mare parte oameni în vârstă și persoane care aveau deja un istoric cu probleme de respirație.

În același timp, în total 60 de persoane au fost externate, fiind vindecate, potrivit presei locale.

Autorităţile chineze au izolat mai multe oraşe din provincia centrală Hubei, unde virusul a fost identificat pentru prima dată în luna decembrie, în efortul de a ţine sub control răspândirea bolii.

Guvernul a prelungit vacanţa de Anul Nou Lunar cu trei zile până duminică pentru a descuraja oamenii să călătorească, iar autorităţile din Shanghai (est) au solicitat multora dintre companiile din metropolă să rămână închise pentru încă două săptămâni.

Coronavirus provoacă infecție respiratorie acută și nu există un vaccin anume care să poate preveni boala.

Virusul, care aparţine aceleiaşi familii de coronavirusuri care a provocat focarul de SARS în 2002, s-a extins de asemenea în cel puţin 12 ţări de pe patru continente.