Un nou studiu confirmă faptul că emisiunile de gătit pot avea un impact pozitiv asupra alimentației celor mici, conform CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Studiul în cauză a fost publicat în Jurnalul de Comportament și Educație Nutrițională și arată faptul cei mici care urmăresc emisiuni de gătit sănătos sunt de două ori mai predispuși să aleagă mâncare sănătoasă decât cei care urmăresc emisiuni cu mâncare nesănătoasă.

Cercetătorii au analizat comportamentul a 125 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani. Jumătate dintre copii au urmărit o emisiune olandeză de gătit sănătos timp de 10 minute, în timp ce ceilalți au urmărit o emisiune cu mâncare nesănătoasă. Cei mici au completat și o scală cu privire la cât de sănătoase/nesănătoase li s-au părut mâncărurile din video. În timp ce 41% dintre cei mici au ales mâncare sănătoasă după vizionarea emisiunii de gătit sănătos, doar 20% dintre copii au ales același lucru în condițiile în care s-au uitat la emisiunea cu mâncare nesănătoasă.

Un alt mod prin care cei mici pot fi stimulați să aibă o alimentație sănătoasă este prin intermediul implicării celui mic în acțiuni de gătit. Studiile au arătat cei mici tind să mănânce mult mai sănătos dacă sunt implicați în gătirea mâncărurilor sănătoase.