Prințul Andrew nu a cooperat, așa cum se declarase dispus să o facă, în cadrul anchetei legate de fostul finanțist american Jeffrey Epstein, acuzat de trafic de minore, a anunțat luni un procuror american, citat de AFP.

Virginia Giuffre si printul AndrewFoto: Captura YouTube

"Până acum, prințul Andrew nu a oferit nicio colaborare", a declarat procurorul new-yorkez Geoffrey Berman.

Biroul său și poliția federală americană (FBI) i-au cerut fiului reginei Elisabeta a II-a să depună mărturie în ceea ce privește relațiile sale cu Epstein, dar nu au obținut niciun răspuns.

Contactat de AFP, Palatul Buckingham nu a oferit comentarii.

Pus sub acuzare în iulie 2019 pentru agresiuni sexuale de către procurorul federal din Manhattan, Jeffrey Epstein s-a spânzurat în celula sa în 10 august, într-o închisoare din New York.

Prințul Andrew a intrat în atenția presei și a anchetatorilor la sfârșitul anului 2019, din cauza relațiilor apropiate pe care le avea cu Epstein. Ducele de York, 59 de ani, a fost acuzat de o femeie recrutată de fostul finanțist că a forțat-o să întrețină relații sexuale când era minoră.

Cel de-al doilea fiu al reginei a încercat să se apere într-un interviu catastrofal la BBC, care a precipitat căderea sa: a fost nevoit să demisioneze din funcțiile oficiale și publice.