Vulturul pescar, ajuns în Kenya din Finlanda după ce a zburat 6.948 de kilometri, a murit după ce organele interne i-au cedat ca urmare perioadei lungi de foamete îndurate în timpul lungului său voiaj, a precizat luni Serviciul de Conservare a Faunei (KWS) al acestei ţări africane citat de EFE.

vulturulFoto: Kenya Wildlife Service

Pasărea în vârstă de 4 ani, care a fost îngrijită de o echipă de veterinari ai KWS la un centru de recuperare din cartierul Karen, din Nairobi, a murit la sfârşitul săptămânii trecute. Autopsia a stabilit că decesul a intervenit după lunga perioadă de foamete care a dus la cedarea organelor interne, notează KWS într-un comunicat.

Vulturul a aterizat săptămâna trecută, luni, în satul Usalu din comitatul Siaya (oeste), un teritoriu care include o parte a lacului Victoria, cel mai mare din Africa, şi a fost observat de un localnic care a avertizat KWS. Pasărea răpitoare a rămas prinsă într-o plasă de pescuit şi nu mai putea să zboare, potrivit KWS, care a precizat că vulturul era foarte deshidratat.

Vulturul sau uliganul pescar este o pasăre diurnă care se hrăneşte cu peşte şi poate atinge o anvergură a aripilor de 1,80 metri. Ţara de provenienţă a vulturului cu penaj alb şi maro a fost descoperită după ce i-a fost găsit un inel pe unul dintre picioare, cu următoarea informaţie: 'Museum Zool, Helsinki Finland, www.ring.ac, M-68528'.

KWS a cerut autorităţilor din Siaya să întărească protejarea zonelor de pescuit de pe lacul Victoria, având în vedere că au fost observate mai multe păsări în zonele învecinate. (Sursa: Agerpres)