Kurt Deetz, fost pilot al companiei Island Express Helicopters, a declarat că elicopterul cu care a călătorit fostul jucător al echipei Los Angeles Lakers, Kobe Bryant, era în stare bună şi avea un lung istoric de securitate, informează agenţia spaniolă EFE, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Deetz a fost pilotul lui Bryant (41 ani) în perioada 2014-2016, iar aparatul era un model Sikorsky S-76B.

Compania a publicat un comunicat oficial în care îşi exprima condoleanţele sale familiilor victimelor şi s-a oferit să colaboreze cu autorităţile pentru aflarea cauzelor care au provocat tragicul accident în urma căruia şi-au pierdut viaţa Kobe Bryant, fiica sa de 13 ani, şi alte şapte persoane.

Kurt Deetz a afirmat că atunci când Bryant s-a retras din NBA în 2016, el l-a dus la arena din Los Angeles pe fostul jucător cu acelaşi aparat, zburând de altfel peste 1.000 de ore cu elicopterul prăbuşit duminică.

Deetz a adăugat că, în opinia sa, condiţiile meteorologice, care nu erau prea bune duminică, ar putea fi cauza accidentului, mai degrabă decât o problemă mecanică la motor.

Kobe Bryant a decedat duminică dimineaţa într-un accident de elicopter, la Calabasas, în sudul Californiei.

Kobe Bryant, în vârstă de 41 de ani, a evoluat timp de 20 de ani la echipa Los Angeles Lakers, cu care a câştigat cinci titluri de campion al NBA.

S-ar putea să te intereseze și: