Anastasia Pavlyuchenkova (30 WTA) este ultima jucătoare calificată în sferturile turneului de la Australian Open. Rusoaica de 28 de ani a învins-o după o luptă crâncenă pe Angelique Kerber (18 WTA), campioana ediției din 2016 a Grand Slam-ului de la Melbourne, scor 6-7(5), 7-6(4), 6-2.

HotNews.roFoto: Hotnews

Partida de pe Margaret Court Arena a durat două ore și 37 de minute. Pavlyuchenkova este pentru a treia oară în carieră și pentru al doilea an consecutiv în sferturi la Australian Open. La ediția de anul trecut, rusoaica a fost învinsă în sferturi de americanca Danielle Collins. Ea a mai ajuns în această fază în anul 2017, când a fost eliminată de Venus Williams.

În următoarea partidă, Pavlyuchenkova o va înfrunta pe Garbine Muguruza (32 WTA), care a reușit să o învingă pe olandeza Kiki Bertens (10 WTA), favorita numărul 9, scor 6-3, 6-3, după o oră și opt minute de joc.

Spaniola se află în sferturi la Australian Open pentru a doua oară în carieră, după prezența din 2017. Atunci a fost învinsă chiar în sferturi de americanca Coco Vandeweghe. Muguruza are două trofee de Grand Slam în palmares, la Roland Garros 2016 și Wimbledon 2017.

Pavlyuchenkova și Muguruza s-au întâlnit de cinci ori până în prezent, iar spaniola conduce cu 4-1 la meciurile directe. Ultima confruntare a avut loc în 2018, în primul tur la Birmingham (pe iarbă), unde Muguruza s-a impus categoric, scor 6-1, 6-2.

Singura victorie a Anastasiei Pavlyuchenkova este înregistrată în 2018, în optimi la Stuttgart (zgură), însă rusoaica a beneficiat atunci de abandonul spaniolei după primul set (câștigat de Pavlyuchenkova, scor 7-5).

Programul sferturilor:

Ashleigh Barty (1) - Petra Kvitova (7)

Sofia Kenin (8) - Ons Jabeur

Anett Kontaveit (28) - Simona Halep (4)

Garbine Muguruza - Anastasia Pavlyuchenkova (30)