​Primul set al partidei cu Marton Fucsovics a fost unul dificil pentru Roger Federer. Ungurul s-a impus cu 6-4, însă odată pornite motoarele, Fedex nu a scăzut din turație până la final și a câștigat următoarele trei seturi (6-1, 6-2, 6-2). Meciul a durat două ore și 11 minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Federer a devenit primul jucător care s-a calificat de 15 ori în sferturi la Australian Open, însă debutul partidei nu a fost deloc unul ușor pentru elvețian. Fără minge de break în primul set, Roger i-a oferit trei oportunități maghiarului (a făcut erori neforțate) și Marton a reușit să fructifice una (cu un forehand în lung de linie), care s-a dovedit a fi decisivă.

Reacția nu a întârziat să apară: Federer a accelerat, a făcut break încă din debutul setului secund și nu a mai putut fi oprit până la final (a făcut șapte break-uri în total).

Pentru un loc în semifinale, Roger se va duela cu americanul Tennys Sandgren (locul 100 ATP), care a reușit surpriza și a trecut de italianul Fabio Fognini (favorit 12), scor 7-6(5), 7-5, (2)6-7, 6-4. Despre următoarea sa confruntare, Fedex a declarat: "Am jucat mult tenis la viața mea, dar niciodată împotriva lui Tennys".