O activistă de culoare prezentă la Forumul Economic European din Davos a fost tăiată din poza de grup - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0683duminică 16 mai 2021

O activistă de culoare prezentă la Forumul Economic European din Davos a fost tăiată din poza de grup

de Lupu Vlad-Andrei Vineri, 24 ianuarie 2020, 22:33
- a A+
Imagine
​​Vanessa Nakate, activistă pentru mediu originară din Uganda, a fost tăiată de mai multe trusturi de presă din poza de grup realizată în cadrul Forumului Economic European, informează BBC .

Activista a declarat că a fost pentru prima oară când a simțit cu adevărat ce înseamnă rasismul.

Totul a pornit de la poza de grup pe care au făcut-o activiștii pentru mediu, printre care și Greta Thunberg, care au ținut o conferință de presă la Davos, Elveția. Trusturi de presă precum Associated Press au tăiat-o din poză pe tânăra de culoare Vanessa Nakate. Aceasta a replicat printr-un video postat pe Twitter în care acuză mass-media de rasism. Associated Press s-a apărat spunând că fotograful care nu inclus-o pe activista de culoare în poză nu a avut intenția să facă această greșeală. David Ake, directorul agenției pe partea de fotografie, a declarat că fotografia a fost realizată în grabă și dintr-un unghi prost.

Între timp, Associated Press a șters poza în care Vanessa Nakate nu apare. Mai mulți utilizatori Twitter au remarcat că Vanessa a fost încurcată în unele poze cu o altă activistă de culoare, Natasha Mwansa.

Activista de 23 de ani a mai declarat că nu a primit niciun fel de scuză pentru cele întâmplate.8507 afisariCiudat lucru
banel [utilizator], Vineri, 24 ianuarie 2020, 23:53
+16/34
Sa faci analfabet un om cand tu n-ai inteles nici macar titlul...
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Vineri, 24 ianuarie 2020, 23:03
+15/21
inca 23 de comentarii comenteaza