Andrei Baciu a fost numit, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban, în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării, hotărârea fiind publicată în Monitorul Oficial. În știrea inițială, preluată de la agenția Mediafax, se afirma că este vorba despre Andrei Baciu, cel propus ca ministru al Sănătății înaintea învestirii Guvernului Cioloș. Baciu spune însă că este o confuzie de nume și că nu este vorba despre el.

Andrei BaciuFoto: AGERPRES

„Decizia privind numirea domnului Andrei Baciu în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației”, arată decizia semnată de șeful Executivului publicată, joi, în Monitorul Oficial.

În știrea inițială, preluată de la agenția Mediafax, se preciza că este vorba despre chirurgul Andrei Baciu, cel propus ca ministru al Sănătății înaintea învestirii Guvernului Cioloș. Baciu spune însă că este o confuzie de nume și că nu este vorba despre el. "Decizia privind numirea domnului Andrei Baciu în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației”, publicată joi, în Monitorul Oficial, nu se referă la mine, ci la un alt Andrei Baciu. Este doar o coincidență de nume. Eu ocup în continuare funcția de secretar de stat al Ministerul Sănătății, în echipa ministrului Victor Costache. Luni dimineața ne revedem la Ministerul Sănătății unde vom continua proiectele începute in beneficiul pacientului și sistemului medical din Romania", a scris Andrei Baciu pe contul său de Facebook.

De asemenea, premierul l-a numit pe Teodor Tiberiu Alin Ion în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Adrian-Nicolae Enache a fost numit în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului.

Oana Maria Sava a devenit vicepreședinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului, potrivit deciziei premierului care apare în Monitorul Oficial, iar Adrian Haralambie Bidu în postul de comisar general adjunct, cu rang de subsecretar de stat, al Gărzii Național de Mediu.