City Insurance, cel mai mare asigurător din România, negociază vânzarea, la Londra. S-a împrumutat 25 de milioane de euro pentru daune. City Insurance, liderul pieței de asigurări cu aproape 3 milioane de clienți și singura companie cu acționariat românesc, se află în discuții avansate pentru o vânzare și și-a luat în acest scop un consultant de pe piața londoneză. Asigurătorul a stabilit un nou record istoric, în 2019, ajungând la prime de circa 410 milioane de euro, dar a contractat și un credit de 25 de milioane de euro pentru a accelera plata daunelor, notează Economica.net.

BusinessFoto: Colaj foto

Orașul viitorului. Țara din UE care construiește prima zonă urbană fără mașini. Olanda este țara care are mai multe biciclete decât locuitori și care deține cea mai impresionantă rețea de piste de biciclete din lume: se întinde pe nu mai puțin de 35.000 de kilometri, pe tot teritoriul țării. Iar reputația cea mai bună în acest sens o are Utrecht. Orașul aflat la 20 de minute de mers cu trenul de Amsterdam deține cea mai mare parcare de biciclete din lume și reduce constant numărul străzilor pe care se poate circula cu mașina, în favoarea bicicletelor, scrie InCont.

4,9% – spectaculosul deficit public al României în T3. De 2,5 ori mai mult decât oricine altcineva din UE. România a reușit din nou să iasă în evidență la nivelul UE prin nivelul cel mai ridicat al deficitului public consemnat pe trimestrul III 2019, respectiv -4,9% din PIB. Pentru referință, menționăm că, la mare distanță în urma noastră, apar Franța (-2,5%), Ungaria (-2,2%) și Slovacia (-1,9%), toate în zona permisă de până la -3% din PIB, media UE este de -0,9%, iar media Zonei Euro de -0,7%, notează Curs de Guvernare.

România a ajuns să angajeze medici străini pentru spitalele de stat. 25.000 de medici români au plecat din țară, în ultimii zece ani. În plină criză de medici specialiști, pe fondul migrației și pensionării, unele spitale publice reușesc să atragă medici străini. De exemplu, în noiembrie 2019, Spitalul Județean Giurgiu a recrutat primul său medic străin - Dragomir Stanev - absolvent al Facultăţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila, potrivit Economica.net.

Dacă România crește pe deficit și consum, riscăm să ajungem ca Grecia. Guvernul va fi nevoit să introducă noi taxe sau să mărească taxele existente dacă anul acesta deficitul va crește peste nivelul de 3% și Comisia Europeană va declanșa procedura de infringement, consideră Dragoș Manolescu, director general adjunct al OTP Asset Management, divizia de fonduri de investiții a OTP Bank. Acesta subliniază că România riscă un scenariu de tip “Grecia”, dacă va continua să crească pe deficit și bazându-se pe consum, notează wall-street.

Tesla depășește Volkswagen și devine a doua mare companie auto în funcție de capitalizare, cu o valoare de 100 miliarde dolari. Tesla a atins o capitalizare de 100 miliarde de dolari în tranzacțiile de miercuri și a urcat pe locul al doilea în topul mondial al celor mai mari producători auto în funcție de valoarea de piață, depășind, în premieră, grupul german Volkswagen. Dacă va fi susținută de evoluțiile din următoarele 30 de zile, capitalizarea de 100 miliarde de dolari îi poate aduce lui Elon Musk, directorul general al Tesla, un bonus de 346 milioane de dolari în acțiuni, scrie Profit.ro

Părinți versus copii: Tinerii ar accepta o carieră în țară, părinții îi văd peste hotare. Lupta între generații nu se termină niciodată, iar tinerii rar cad de acord cu părinții lor, când vine vorba despre viitorul lor profesional. Dacă tinerii cu studii peste hotare ar accepta o carieră și în România, părinții își doresc o traiectorie profesională internațională pentru copiii lor, a declarat, pentru wall-street.ro, Ivan Domuschiev, managing partner Yourway Advisors, firma de consultanță academică.