Deputatul Iulian Bulai, vicepreşedinte USR, spune că va vota următoarea moţiune de cenzură împotriva Guvernului PNL dacă "nu se mişcă lucrurile, să avem fonduri europene nerambursabile pentru Autostrada A8 în următorul exerciţiu financiar al UE". "Nu mai ignorați Moldova, nu ne luați de fraieri", este mesajul lui Bulai pentru premierul Ludovic Orban.

A8 Tg Mures - Tg NeamtFoto: Hotnews

"Stimate domnule Orban, ați ignorat Moldova ca ministru al Transporturilor, înțeleg că veți face la fel acum. Dacă nu se mișcă lucrurile să avem fonduri europene nerambursabile pentru Autostrada A8 în următorul exercițiu financiar al UE, vă asigur de faptul că voi vota pentru moțiunea de cenzură la urmatoarea moțiune împotriva acestui guvern. Lipsa infrastructurii în Moldova ne duce la disperare. Ne izolează de România și de Europa și face sute de victime rutiere în zona noastră", a scris pe Facebook deputatul USR.

El spune că "ignorarea Moldovei din partea blatului PSD-PNL de nealocare bugetară (și fonduri europene nerambursabile) pentru infrastructura din Moldova trebuie să înceteze acum".

"Nu mai ignorați Moldova. Nu ne luați de fraieri. Nu ați dat bani Moldovei și asta se știe. Dacă prin pârghiile pe care le aveți acum problema nu se rezolvă cât mai repede, votez cu conștiința împăcată la următoarea moțiune de cenzură. Și mai conving și alți parlamentari moldoveni să o facă. Nemțenii și moldovenii m-au trimis în Parlament să lupt pentru interesul regiunii noastre pe care acum o ignorați. Așa cum ați făcut în ultimii 30 de ani. Nu mai ține. Nu mai avem răbdare pentru promisiuni goale", adaugă Bulai, care se întreabă de ce sunt bani pe fonduri europene nerambursabile pe alte proiecte de infrastructură în țară, dar nu și în Moldova.

CITEȘTE ȘI

: Drulă (USR): „Autostrada Tg. Mureș - Iași nu va beneficia de fonduri europene în următorul program operațional european” / Care sunt singurele două proiecte ce ar urma să fie finanțate