Fostul șef al Parchetului Tribunalului Bihor, condamnat la 6 ani de închisoare - Hotnews Mobile
1 € 4,8068 1 USD 4,4186vineri 28 feb 2020

Fostul șef al Parchetului Tribunalului Bihor, condamnat la 6 ani de închisoare

de Redactia Miercuri, 22 ianuarie 2020, 17:54
- a A+
Imagine
Fostul prim-procuror al Parchetului Tribunalului Bihor Vasile Popa a fost condamnat de instanța supremă la 6 ani de închisoare cu executare pentru șantaj, abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului. Decizia este definitivă.Vasile Popa, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, a fost condamnat, miercuri, de instanța supremă, la 6 ani de închisoare cu executare. Fostul magistrat a fost condamnat pentru șantaj, abuz în serviciu, sustragere sau distrugere de înscrisuri, favorizarea făptuitorului.

Decizia ICCJ este definitivă.

Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2014, Popa a constrâns o persoană să îi dea 7.700 de lei, reprezentând diferenţa de bani rămasă nerestituită dintr-un împrumut acordat anterior, prin ameninţarea acesteia cu o serie de grave repercusiuni la care s-ar supune în cazul în care nu ar înapoia banii.

Pentru aceasta, el s-a folosit de calitatea sa de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, precum şi de relaţiile pe care le avea cu instituţii de control din județ, fapt care a creat şi a accentuat starea de temere a persoanei vătămate, arată procurorii DNA, precizând că, în perioada care a urmat, firma aparţinând persoanei vătămate a fost controlată în repetate rânduri, fiind aplicate şi sancţiuni contravenţionale.

În perioada 2011 - septembrie 2013, prim-procurorul Vasile Popa a primit de la un denunţător diferite foloase necuvenite, constând în principal, în plata periodică (de circa două - trei ori pe lună) a unor sume de bani cuprinse între 500 şi 1.500 euro. De asemenea, denunţătorul i-a construit şi amenajat lui Popa, pe cheltuiala sa, un teren de tenis de câmp şi i-a asigurat şi alte foloase, cum ar fi plata unor bilete de avion, cazări la hotel, precum şi alte servicii de care a beneficiat magistratul.

Valoarea totală a foloaselor necuvenite este de circa 50.000 euro. (Sursa: Mediafax)


1495 de afisari


Viitor de aur..
ggiiggii [utilizator], Miercuri, 22 ianuarie 2020, 18:27
+1/1
Iese de la mititica...se pensioneaza, si sa vezi trai cu pensie speciala.
In plus
Keloo Cooper [utilizator], Miercuri, 22 ianuarie 2020, 20:06
+1/1
Perioada de stat la zdup sa se considere vechime in munca intrucat ii va instrui pe borfasi ce si cum sa faca.
comenteaza
Cookie Settings