Boris Johnson îl avertizează pe Putin să nu repete un nou caz Skripal - Hotnews Mobile
1 € 4,8068 1 USD 4,4186vineri 28 feb 2020

Boris Johnson îl avertizează pe Putin să nu repete un nou caz Skripal

de S.J. Marţi, 21 ianuarie 2020, 2:20
- a A+
Imagine
Duminică, premierul britanic Boris Jonhson a profitat de prima sa întâlnire cu președintele rus, Vladimir Putin, pentru a-l avertiza că "poziția Regatului Unit" cu privire la afacerea Skripal "nu s-a schimbat", somându-l să nu "repete un astfel de atac" pe pământ britanic, potrivit Le Figaro , citat de Rador.Într-un interviu pe marginea unui summit european de la Berlin, Boris Johnson a descris atacul asupra fostului agent rus dublu Serghei Skripal drept "utilizarea nechibzuită a armelor chimice și o încercare ruşinoasă de a omorî oameni nevinovați pe pământ britanic", a informat Downing Street într-un comunicat.

Pe 4 martie 2018, fostul agent rus dublu și fiica sa, Iulia, au fost găsiţi otrăviţi într-un centru comercial din Salisbury (sudul Angliei) și au fost internaţi în stare gravă.

Londra a acuzat Moscova că s-a aflat în spatele acestei intoxicații cu Noviciok, un puternic agent neurotoxic de concepţie sovietică, drept represalii pentru colaborarea acestuia cu serviciile de informații britanice. Un mandat de arestare a fost emis împotriva a doi ruși suspectați de comiterea atacului și prezentaţi ca aparținând informațiilor militare ruse (GRU), dar Rusia respinge în continuare aceste acuzații, subminând relațiile sale diplomatice cu Londra.

Johnson i-a declarat lui Vladimir Putin că ambii "au responsabilitatea de a trata probleme de securitate internațională, în special în ceea ce privește Libia, Siria, Irak și Iran", dar i-a spus că legăturile dintre Moscova și Londra nu s-ar întoarce la normal până când Rusia nu ar pune capăt "activităților sale de destabilizare".

"Nu va exista o normalizare a relației noastre bilaterale până când Rusia nu va pune capăt activităților sale de destabilizare, care amenință Regatul Unit și pe aliații noștri, și periclitează securitatea cetățenilor și securitatea noastră colectivă", a declarat premierul Boris Johnson.


345 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings