Alimentele cu calorii negative stimulează metabolismul să ardă grăsimi toată ziua. Fac minuni pentru sedentari. A fost dovedit științific că alimente bogate în proteine și anumite legume, fructe și mirodenii au proprietăți „miraculoase” întrucât, pentru a le digera, organismul „arde” mai multe calorii decât conțin ele. „Există peste 100 de astfel de alimente, printre care ceapa, țelina, morcovul, varza, ananasul, lămâile, căpșunile, grepfrutul, dar și usturoiul, busuiocul, cimbrul, menta etc.”, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi pentru Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

5 măsuri de prim-ajutor în caz de accident pe pârtie. O persoană accidentată pe pârtie nu trebuie să fie mişcată din poziţia în care a căzut. „Riscăm să facem mai mult rău decât bine, dacă ne grăbim să mutăm schiorul. Mâna, piciorul, coloana nu trebuie mişcate în caz de accident pe pârtie! O mişcare greşită poate să ducă la o leziune mult mai gravă”, adaugă medicul ortoped. În cazul unei lovituri la nivelul membrelor, se recurge la aplicaţii locale reci. Dacă lovitura e însoţită de sângerare, se va încerca oprirea hemoragiei prin compresie, notează Click.

7 beneficii necunoscute ale frunzelor de Aloe Vera. Suferi de astm? Atunci ar fi bine să te împrietenești cu Aloe Vera. Ușurează respirația făcând o baie de aburi cu extracte din planta magică. Cum procedezi? Fierbe câteva frunze de Aloe Vera într-o oală cu apă și apoi așază-te deasupra lichidului aburind, cu capul acoperit de un prosop. Stai atât timp cât suporți și bucură-te de o binemeritată pauză de la simptomele afecțiunii de care suferi, potrivit Diva Hair.

Amorțeala membrelor anunță un deficit al acestei vitamine. Cât e de grav și ce surse naturale avem. Vitamina B 12 este extrem de importantă pentru sistemele organismului și funcțiile lui. O deficiență de vitamina B 12 poate duce la grade diferite de neuropatie, leziuni ale nervilor care pot provoca furnicături și amorțeală la nivelul mâinilor și picioarelor persoanei afectate, conform Doctorul Zilei.

Nutriţionistul Mihaela Bilic: "Beţi cafea! Deblochează organismul spre a slăbi. Efectele negative sunt un mit!"„Se cunoaşte efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezeşte. Şi nu doar pe noi, ci şi pe tubul digestiv- mai exact musculatura netedă din pereţii intestinului este contractată, fapt care duce la mişcări peristaltice, de progresie a conţinutului digestiv. Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal şi previne constipaţia", explică specialistul, notează Click pentru femei.