Sindromul burnout este asociat cu bătăile neregulate ale inimii şi poate fi fatal. Sindromul burnout, starea de epuizare fizică, psihică şi emoţională produsă de stresul prelungit, este asociat cu bătăile neregulate ale inimii, o tulburare medicală potenţial fatală, potrivit unui nou studiu. Fibrilaţia atrială este cea mai frecventă tulburare de ritm cardiac şi este cauza principală de infarct în Europa şi SUA. Afectează peste 33 de milioane de persoane la nivel mondial, scrie Descoperă.ro

UtileFoto: Colaj foto

Ce tipuri de cancere sunt ereditare și cum poți afla dacă ai moștenit o genă cancerigenă. În prezent, există teste genetice care ne pot indica dacă avem riscul de a dezvolta cancer, pe parcursul vieții. Institutul Național al Cancerului din Statele Unite ale Americii recomandă testare pentru un sindrom ereditar predispozant la cancer la persoanele care: Au mai multe rude apropiate cu același tip de cancer (de exemplu, rude feminine cu cancer mamar); Au rude care au fost diagnosticate la vârste tinere cu cancer (de exemplu, cancer de colon la 20 de ani), notează Doctorul Zilei.

Bullyingul la locul de muncă poate duce la diabet și boli de inimă. Cercetătorii trag un semnal de alarmă. Angajații dintr-un mediu de lucru ostil, victime ale bullyingului constant, prezintă cu 59% mai multe riscuri de a se îmbolnăvi de inimă – și chiar de a face infarct! – decât cei care au o relație bună cu colegii și șefii și muncesc într-un mediu calm și prietenos. Datele au rămas neschimbate și după ce oamenii de știință au trecut rezultatele obținute prin filtre fine – vicii care le-ar putea afecta subiecților starea de sănătate – fumatul, de exemplu, ori lipsa activității fizice, conform Libertatea.

Orice schimbare a culorii limbii, poate fi semnul unei boli sau infecții. O limbă care pare a fi acoperită cu un strat alb, vâscos, este un semn de alarmă. Asta poate însemna că aveţi o infecţie în corp sau că suferiţi de o afecţiune autoimună. „Limba încărcată este expresia exagerării candidozei la nivelul limbii. În mod normal, candida există în gură, dar este ţinută în echilibru. Atunci când imunitatea organismului este slăbită, ea se dezvoltă în exces”, explică medicul de familie Călin Ciubotaru, potrivit Doctorul Zilei.

Flora intestinală poate să reprezinte o apărare împotriva Parkinson. Bacteriile intestinale pot încetini şi chiar inversa depunerile de proteine asociate cu Parkinson. Pornind de la concluziile oferite de către o serie de cercetări anterioare, într-un studiu recent, care a analizat relaţia dintre funcţiile neuromotorii şi flora intestinală în cazul viermilor rotunzi, o echipă de oameni de ştiinţă a ajuns la concluzia că microbiomul poate să împiedice formarea plăcilor de proteine care duc la Parkinson, scrie Descoperă.ro