Viața dublă a unui motan a băgat dihonie între două vecine. O psihoterapeută din Marea Britanie, intrigată de absenţele prelungite ale motanului său, a pornit o anchetă ale cărei concluzii au determinat-o să iniţieze proceduri judiciare de zeci de mii de euro pentru a interzice vecinei sale să-i hrănească felina infidelă. Pentru a rezolva misterul, proprietara sa, a cărei familie era foarte supărată de aceste absenţe, a montat la gâtul felinei o zgardă cu localizare GPS, în noiembrie 2015. Dispozitivul a trădat viaţa secretă a lui Ozzy. Acesta îşi petrecea timpul la câteva uşi distanţă, la o vecină, o cunoscută peisagistă, scrie Libertatea.

Faze tariFoto: Colaj foto

Imagini pornografice difuzate timp de 15 minute într-o gară din Suedia. Reacția călătorilor. Sub-contractantul responsabil cu ecranele din gară a deschis o anchetă internă pentru a determina cauzele defecţiunii şi pentru a preveni ca astfel de incidente să mai aibă loc, a declarat KLT. Mass-media locale susţin că în spatele incidentului s-ar afla hackeri. Autoritatea regională de transport public nu a confirmat această ipoteză, însă Karl-Johan Bodell a recunoscut că “acesta a fost primul lucru care i-a venit în minte”, notează Știrile Protv.

Cum arăta prima Dacia 1100 scoasă pe linia de producţie a uzinei de la Mioveni. Dacia 1100 a fost primul autoturism românesc care a ieşit pe poarta uzinei de la Mioveni (pe atunci Colibaşi), din judeţul Argeş. Pe 20 august 1968, pe poarta fabricii de la Mioveni ieşea Dacia 1100, un derivat al Renault 8, fabricat sub licenţa francezilor de la Renault. Fabrica de la Colibaşi a fost construită într-un interval de un an şi jumătate, începând cu 1966, scrie Descoperă.ro

Cum rezistă echidna când arde pădurea: doarme îngropată cu țepii în sus până trece focul. Aceste animale au una dintre cele mai impresionante strategii când trebuie să facă față incendiilor forestiere: se pun la somn, chiar dacă după aceea se trezesc cu ceva mai puțini țepi, și aceia pârliți. Echidnele sunt unele dintre cele mai ciudate animale din Australia și Noua Guinee. Aceste creaturi țepoase depun ouă chiar dacă sunt mamifere, mănâncă termite, deși nu sunt înrudite cu furnicarul, și au evoluat din strămoșul ornitorincului, conform Incredibilia.

Cercetătorii au reconstruit chipul unei femei din secolul XVI-lea care a suferit de lepră. În cadrul unui proiect artistic coordonat de către Consiliul Arheologic al oraşului Edinburgh, au fost realizate 12 reconstrucţii faciale pornind de la craniile descoperite în cimitirul catedralei St. Giles. Dintre acestea, chipul şi posibila poveste a unei femei care a suferit de lepră au atras atenţia istoricilor şi internauţilor, scrie Descoperă.ro