Mai mulți bucătari cu stele Michelin vor ca acestea să le fie retrase - Hotnews Mobile
1 € 4,7798 1 USD 4,3348marţi 28 ian 2020

Mai mulți bucătari cu stele Michelin vor ca acestea să le fie retrase

de Lupu Vlad-Andrei Marţi, 14 ianuarie 2020, 23:07
- a A+
Imagine
Mai mulți bucătari cer retragerea stelelor Michelin pe care le-au obținut, invocând faptul că presiunea este prea mare, conform CNN .În 2017, cheful Sebastien Bras a anunțat "Michelin Guide" că nu mai dorește să facă parte din ediția viitoare. Acesta a invocat că nu mai face fața cerințelor atât de ridicate pe tot parcursul anului. În decembrie 2019, bucătarul suedez Magnus Nilsson a părăsit bucătăria de la restaurantul său de două stele Michelin, explicând că se simte obosit și dorește să se dedice familiei. Există o creștere semnificativă a acestor cazuri de-a lungul ultimilor ani, ceea ce arată că sistemul trebuie revizuit.

Chiar dacă Michelin este o companie din industria auto, începând cu primii ani ai secolului al-xx-lea, "Michelin Guide" a început să reunească locații din zona culinară care merită vizitate. Din 1926, stele au început să fie oferite restaurantelor "fine dining" care excelau în acest domeniu.

Totuși, mulți dintre cei implicați în această industrie încep să se arate indignați de sistemul Michelin. Eo Yun-gwon, care este unul dintre bucătarii cărora le-a fost refuzată intrarea în "Michelin Guide", explică faptul că acest sistem este unul extrem de crud. El adaugă că chefii muncesc din greu pe tot parcursul anului pentru un test pe care nu știu în ce moment îl vor da. Și nu este singurul indignat. Mai mulți bucătari au dat în judecată acest ghid pentru că le-au fost retrase stele Michelin.

Studiile din ultimii au au relevat că mai mult de jumătate din bucătarii din Marea Britanie cred că orele lungi de muncă le vor afecta sănătatea. Marc Veyrat, căruia i-a fost retrasă o stea Michelin a intrat în depresie după ce distincția i-a fost anulată.


14017 afisari


de indata ce primesc respectivele stele
hanu [utilizator], Miercuri, 15 ianuarie 2020, 11:52
+3/3
calitatea o ia in jos si preturile in sus. Fitze 100%
Problema falsa
ecou [utilizator], Miercuri, 15 ianuarie 2020, 13:18
+2/4
Stelele Michelin sunt acordate de o organizatie privata iar prestigiul sau depinde de cat de irefutabila este credibilitatea sa. Prin urmare e irelevant daca la origine clasificarea a fost facuta de un producator de anvelope, la fel de irelevant ca si faptul ca Nobel facea explozibili si premiaza literatura.
Mi se pare aiurea afirmatia "chefii muncesc din greu pe tot parcursul anului pentru un test pe care nu știu în ce moment îl vor da". Pai da, clientii se duc la un restaurant de fite ca sa primeasca de fiecare data aceeasi calitate a serviciilor. Asta recompenseaza Michelin, asta se asteapta clientul sa obtina de la restaurant, nu de la chef. Daca chef-ul nu face fata este problema restaurantului. Problema e ca majoritatea "marilor bucatari" si-au tras propriile restaurante si considera ca odata ce si-au facut un nume sunt artisti in gastronomie, nu bucatari. Ei considera ca inventeaza si experimenteaza, nu mai au timp de sevit burtosi inculti in ale bucatariei.
inca 6 comentarii comenteaza
Cookie Settings