Biocidele şi materialele de curăţenie folosite în toate județele vor fi verificate în urma unei decizii a Ministerului Sănătății, după ce 36 de elevi și 4 adulți din Arad s-au intoxicat din cauza deratizării făcute în liceu și au ajuns la spital. Anunțul a fost făcut marți de Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

HotNews.roFoto: Hotnews

36 de copii şi 4 adulţi din Arad au ajuns luni la spital cu erupţii la nivelul feţei, greţuri şi vărsături, simptome care ar fi fost provocate de o deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie care s-ar fi făcut în sălile de curs de la Liceul Teoretic "Adam Muller Guttenbrun" din Arad.

"După cum ştiţi, încă de aseară echipa Ministerului Sănătăţii, împreună cu Victor Costache, s-au autosesizat şi au trimis, deja a plecat şi Andrei Baciu - secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, este la Arad în acest moment. Este vorba despre 40 de persoane, dintre acestea 36 de copii şi 4 adulţi care s-au prezentat la UPU. Dintre aceştia sunt internaţi 14 stabili, care în cursul zilei de astăzi am înţeles că vor fi externaţi. Urmează să îşi facă ancheta în curs şi DSP Arad şi Corpul de control al ministrului. Deja astăzi la şedinţa ministerului domnul ministru Victor Costache a şi dispus evaluări la tot ce înseamnă biocide, materiale de curăţenie în toate judeţele", a declarat marți secretarul de stat Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

În noiembrie anul trecut, 3 oameni au murit în urma deratizării făcute într-un bloc din Timișoara.