Marcel Ciolacu vrea sesiune extraordinară a Parlamentului pentru eliminarea pensiilor speciale - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3203vineri 05 iun 2020

Marcel Ciolacu vrea sesiune extraordinară a Parlamentului pentru eliminarea pensiilor speciale

de I.H. Marţi, 14 ianuarie 2020, 12:04
- a A+
Imagine
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat marți convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru eliminarea pensiilor speciale. Ciolacu intenționează să propună ca dată pentru reluarea lucrărilor Parlamentului ultima săptămână din luna ianuarie. Propunerea lui Ciolacu a fost validată în Comitetul Executiv al PSD.


"Deoarece a ieșit informația în spațiul public că nu pot fi dublate alocațiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale, o să cer colegilor o sesiune extraordinară a Parlamentului cu ordinea de zi eliminarea pensiilor speciale", a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, înaintea ședinței Comitetului Executiv a partidului, prima din acest an.

Joia trecută, liderul deputaților PNL, Florin Roman, a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în care să fie supus la vot proiectul de lege al liberalilor privind tăierea pensiilor speciale. El susține că din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale Guvernul ar avea bani pentru plata alocațiilor majorate: "Alegeți domnilor pesediști - ori pensii speciale, ori alocații pentru copii!".

Ludovic Orban anunța că PNL ia în calcul patru variante legate de proiectul de lege al PSD votat în Parlament privind dublarea alocațiilor copiilor. Printre variante se numără atacarea la Curtea Constituțională și prorogarea termenului de intrare în vigoare. "PNL își dorește creșterea, dar o creștere rațională, care să fie sustenabilă, pentru care să existe banii necesari și să nu fie o creștere care să creeze grave dezechilibre", a spus premierul.

Camera Deputaților a amânat în decembrie, pentru acest an, votul asupra proiectului PNL de abrogare a pensiilor speciale.

Proiectul PNL, care a primit avizul favorabil în Comisia de Muncă, propune eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, pentru membri ai corpului diplomatic şi consular al României, membri ai Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, cu excepţia pensiilor militare. Liberalii susțin menținerea pensiilor speciale doar pentru militari deși, inițial, aceștia au pledat și pentru păstrarea beneficiilor și pentru magistrați.


5847 de afisari


Degeaba!
mos ion roata [utilizator], Marţi, 14 ianuarie 2020, 13:08
+10/10
Daca nu se reduc si pensiile securistilor,militienilor si fostilor militari ,nu am facut aproape nimic pentru ca se mentine enorma inechitate ca cei care ne-au persecutat in numele idealurilor comuniste si al altor idei aberante sa fie si acuma o povara pentru platitorii de taxe prin pensiile total nemeritate. Pentru acestia a avea pensia minima este deja prea mult. Cel care va avea curajul sa propuna anularea pensiilor speciale in totalitatea lor va avea tot respectu si stima mea (si desigur a majoritatii romanilor). Este aberant ca in 89 sa se moara pentru inlaturarea comunistilor si a acolitilor lor si astazi sa-i onoram cu pensii speciale.
Acum este momentul sa scapam de ele
Fides [utilizator], Marţi, 14 ianuarie 2020, 12:08
+9/15
Sa se separe apele!
inca 15 comentarii comenteaza
Cookie Settings