Expoziția „Beyond Black — The Style of Amy Winehouse” (Dincolo de negru - Stilul Amy Winehouse) se va deschide în luna ianuarie la Muzeul Grammy, din Los Angeles, urmând ca exponatele să fie scoase ulterior la licitație.

Amy Winehouse (facebook)Foto: Hotnews

Printre exponatele prezentate la Muzeul Grammy se numără și rochia pe care Winehouse a purtat-o ​​în timpul ultimei sale serii de spectacole, la Belgrad în 2011, precum și alte ținute cunoscute pe care le-a purtat în carieră.

Expoziția mai prezintă versuri scrise de mână de Winhouse, inedite până acum, fragmente din jurnal, înregistrări video de familie și alte exponate, potrivit Mediafax.

"Amy a creditat-o ​​întotdeauna pe mama mea, și bunica ei, Cynthia, drept cea care i-a influențat atât stilul, pentru că a învățat-o cât de important este să fii îngrijit și cum arăți, cât și din punct de vedere muzical”, a declarat tatăl regretatei artiste, Mitch Winehouse.

„Dincolo de negru - Stilul Amy Winehouse” va rămâne deschisă la Muzeul Grammy în perioada 17 ianuarie - 13 aprilie. După aceea expoziția va fi găzduită de muzee din Chile, Londra și Irlanda înainte ca o bună parte dintre exponatele prezentate să fie vedetele unei licitații programate în noiembrie 2021, de casa Julien's Auctions.

Toate fondurile obținute vor fi destinate Fundației Amy Winehouse, care sprijină tinerii defavorizați. "Amy Winehouse este una dintre figurile muzicale rare și remarcabile, a căror incredibilă putere și expresie sufletească se fac simțite în fiecare cuvânt și notă pe care le-a cântat ​​cu vocea ei inconfundabilă, imposibil să o confunz cu un alt artist din istoria muzicii", a spus Martin Nolan, din partea „Auctions Au Julien”.

„Sărbătorim talentul ei unic și stilul iconoclast prezentânt o colecție în care se regăsesc obiecte personale și ținute purtate de cântăreață în momentele care i-au definit cariera”.