Franța vrea ca în șase luni să găsească soluții pentru ocolirea sancțiunilor americane care împiedică finanțarea proiectelor din Rusia - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1348duminică 01 aug 2021

Franța vrea ca în șase luni să găsească soluții pentru ocolirea sancțiunilor americane care împiedică finanțarea proiectelor din Rusia

de R.M. Marţi, 10 decembrie 2019, 19:47
- a A+
Imagine
Franța dorește să propună în șase luni soluții pentru ocolirea anumitor sancțiuni americane care îngrădesc investițiile franceze în Rusia, pentru a concretiza apropierea economică susținută de președintele Emmanuel Macron, scrie AFP.


În vizită la Moscova, ministrul Economiei, Bruno Le Maire, a condamnat sancțiunile extrateritoriale americane, care împiedică printre altele băncile franceze care au afaceri în Statele Unite să finanțeze proiecte în Rusia sau proiecte franco-ruse.

"Ne acordăm șase luni pentru a găsi soluții acceptabile", "soluții inovatoare" și respectând dreptul internațional, a declarat Le Maire, în cadrul unei întâlniri cu omologul său rus Maxim Oreșkin.

Acesta a promis că avansurile în acest dosar vor fi discutate cu ministrul rus în cadrul Forumului economic de la Davos, în ianuarie, și că va reveni în Rusia în următoarele șase luni.

"Trebuie să ancorăm Rusia în Europa și Franța este țara din Europa care să permită asta", a adăugat Le Maire.

"Președintele Macron a făcut alegerea strategică a Rusiei, vrem ca acest lucru să fie tradus în plan economic", a adăugat el, regretând că pentru moment "ne împiedicăm la fiecare proiect ambițios la chestiunea finanțării" din cauza sancțiunilor americane.

Fără a preciza natura "soluțiilor" evocate, ministrul a exclus folosirea unui mecanism de troc precum Instex, conceput de europeni pentru a ocoli sancțiunile americane impuse Iranului prin evitarea dolarului. Acest mecanism nu a dat niciun rezultat.

Franța este cel mai mare angajator străin din Rusia. Printre marile proiecte se numără cele ale grupului Total, cu imensele uzine de gaz natural lichefiat în Arctica, unde chestiunea finanțării prin intermediul băncilor franceze este de anvergură.


3923 de afisariWTF?
Ion_RoaitaDA [utilizator], Marţi, 10 decembrie 2019, 20:12
+21/31
6 LUNI?
Cineva in afirmatia asta ori e idiot, si nu in sensul lui Dovstoieski, ori e dement si frate cu URSS, ori e platit de acestia.
Eu nu sunt platit ca dementul asta cu `jdemii de euro pe luna, timp de 6 luna, si am gasit solutia in 1 minut.
URSS sa-si retraga trupele din Ukraina si va fi ok
Daca se poate, si din Moldova, Georgia, insulele Kurile...
Daca aceste natiuni ar avea arme nucleare, cred ca altfel ar `discuta` cu URSS, Kim a inteles asta mai bine decat toti.
Prima iubire
Observatory [utilizator], Marţi, 10 decembrie 2019, 20:08
+20/32
nu se uita niciodată: Comunismul lui Lenin și Stalin, urmează Mao...
inca 14 comentarii comenteaza