Forțele Aeriene din Chile au anunțat luni că au pierdut contactul radio cu un avion militar C130 ce avea 38 de oameni la bord și se îndrepta spre o bază din Antarctica, informează AFP.

Avion C-130 Hercules al Fortelor Aeriene RomaneFoto: Fortele Aeriene Romane

„Un avion C130 Hercules a decolat la ora 16:55 din orașul Punta Arenas către baza Președintele Eduardo Frei”, a afirmat armata într-un comunicat.

În total, 38 de oameni se aflau la bordul aeronavei, dintre care 17 membri ai echipajului și 21 de pasageri. O operațiune de salvare aeriană și navală a fost lansată imediat, potrivit aceleiași surse.

Avionul, care decolase de la Baza Aeriană Chabunco (aflată la mai bine de 3.000 de km sud față de capitala Santiago), avea drept sarcină realizarea de operații de suport logistic. Aeronava transporta personal care să efectueze lucrări de revizie la o conductă petrolieră care alimenta baza antarctică.

Președintele Sebastián Piñera s-a declarat îngrozit de dispariția avionului militar și a anunțat pe Twitter că se va deplasa la Punta Arenas pentru a superviza personal „operațiunile de căutare și desfășurarea echipelor de căutare”.