Compania Electroargeș, listată la Bursa de Valori București (BVB), a avut un control de la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) din Alexandria (Teleorman). Timp de aproape 8 luni, cât a durat acțiunea inspectorilor Fiscului, nu s-a descoperit nimic.

ANAF AntifraudaFoto: ANAF - Facebook

"Consiliul de Administraţie Electroargeș S.A. aduce la cunoștința acționarilor și eventualilor investitori că în cadrul Electroargeș S.A. s-a efectuat, pentru o perioadă de 7 luni și 20 zile, un control ANAF Antifraudă – Direcția Regională Antifraudă 3 Alexandria. În timpul și la finalul controlului, nu au fost constatate prevederi legale încălcate, nu s-au reținut consecințe și nu s-au dispus măsuri", se arată într-o informare a companiei publicată pe site-ul Bursei.

Compania a avut în primele 9 luni din acest an o cifră de afaceri de 141,7 milioane lei și un profit brut de 2,8 milioane lei.

Conform descrierii de pe site-ul Bursei, Electroargeș a fost înființată in anul 1971 si a început să producă in anul 1973. În anul 1991 a devenit societate pe actiuni, cu capital majoritar de stat, iar în 1996, pachetul majoritar de actiuni (51%) a fost preluat de către Asociatia PAS Electroargeș 94.

În anul 2005, membrii Asociatiei PAS Electroargeș 94 au devenit proprietarii actiunilor. Din acel moment, acțiunile sunt deținute în totalitate (100%) de acționari persoane fizice sau juridice.