​Franța face apel la un NATO "reechilibrat" și la o suveranitate europeană în domeniul digital - Hotnews Mobile
1 € 4,7798 1 USD 4,3348marţi 28 ian 2020

​Franța face apel la un NATO "reechilibrat" și la o suveranitate europeană în domeniul digital

de R.M. Vineri, 6 decembrie 2019, 19:26
- a A+
Imagine
Timpul în care "Europa putea încredința integral altora grija securității sale" a trecut, a declarat vineri, la Praga, șeful diplomației franceze Jean-Yves Le Drian, care a cerut europenilor să se arate "mai proactivi" în cadrul unui NATO "reechilibrat", scrie AFP.Acesta a pledat pentru o "adevărată suveranitate europeană" inclusiv în domeniul digital, în discursul de deschidere a unui seminar internațional organizat pentru a celebra 30 de ani de la căderea Cortinei de Fier, în prezența omologului său ceh Tomas Petricek.

"Îmi doresc ca, alături de țări europene, pe bază de voluntariat, să putem lansa în 2020 un proces de reflecție asupra suveranității digitale europene", a spus el.

"Avem o viziune asupra lumii digitale pe care o dorim: liberă, deschisă și sigură".

Suveranitatea europeană este, potrivit lui Le Drian, "posibilitatea fiecărui stat de a rămâne independent într-o lume unde rivalitatea puterilor se face simțită în toate domeniile", și în special în domeniul online, "pe care europenii trebuie să-l stăpânească absolut pentru a garanta această suveranitate", pe o piață dominată de societățile americane și chineze.

Praga prezidează în prezent Grupul de la Vișegrad, din care fac parte Ungaria, Polonia, Cehia și Slovacia și care este considerat uneori ostil unei integrări europene mai aprofundate.


1748 de afisari


pai cine i-a oprit pana acum sa echilibreze NATO?
AliKimiku [utilizator], Vineri, 6 decembrie 2019, 21:30
+6/8
Sau vor sa il echilibreze tot pe banii americanilor?
Ce-ar fi daca americanii, ca sa echilibreze total balanta le-ar cere nu doar respectarea celor 2% ci si plata din urma a diferentei? Asa, de echilibru.
Europenii post-istorie, din vestul Europei, sunt total rupti de realitate.
Macron vrea imposibilul.
asavreau [utilizator], Sâmbătă, 7 decembrie 2019, 9:23
+6/6
Digitalul este marea durere a Franței și a lui Macron.Din păcate Franța nu a fost capabilă să găsească niște prescurtări în limba franceză care să poată fi folosite în digital și engleza a inundat spațiul virtual.
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings