​Premierul Ludovic Orban a anunțat, la începutul ședinței de guvern, că guvernul își va asuma răspunderea pe două pachete de legi. Primul vizează modificări ale legilor justiției, legea plafoanelor necesară pentru bugetul pe 2020 si ordonanța privind transportul elevilor. A doua angajare de răspundere va viza abrogarea prevederilor „catastrofalei OUG 114”, a precizat Orban.

HotNews.roFoto: Hotnews

Premierul a precizat că prima angajare va cuprinde două domenii: economic și justiție. În primul caz este vorba despre legea plafoanelor care este necesară pentru finalizarea legii bugetului de stat și a asigurărilor sociale, precum și legea care bloca transportul elevilor. Al doilea domeniu, cel al justiției, vizează prorogarea termenelor privind pensionarea anticipată a magistraților, trecerea de la completurile de 2 la cele de 3 și termenele privind vechimea de intrare în magistratură.

Proiectul privind prima angajare de răspundere va fi adoptat într-o ședință de guvern marțea viitoare pentru a putea declanșa procedura în parlament, a precizat Orban.

A doua asumare va viza abrogarea „prevederilor catastrofale din OUG 114”, a spus premierul.

„Tot conform discuțiilor pe care le-am avut, ne vom angaja răspunderea pentru abrogarea tuturor prevederilor catastrofale pentru economia românească, care au fost cuprinse în ordonanță de urgență 114. Am tras nădejde că putem în dezbaterea parlamentară, știți că ordonanță se află în dezbatere în Camera Deputaților. Vom putea să abrogăm toate acele prevederi care au provocat, după părerea mea, prejudicii inestimabile economiei românești, nu știu dacă vom putea face acest lucru, dimpotrivă din veștile pe care le primesc de la Parlament, din diferite comisii, se pare că unii chiar vor să înrăutățească prevederile din ordonanță de urgență 114”, a precizat Orban.

Știre în curs de actualizare