Echipa națională de handbal a României a câștigat în ultimele secunde partida cu Ungaria, 28-27, și s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia. Cristina Neagu a adus victoria selecționatei "tricolorelor", după ce a marcat de la 7 metri cu trei secunde înainte de final, informează Mediafax.

Momentul faultului care a adus 7 metri pentru RomaniaFoto: Captura YouTube

La finalul partidei, selecționerul României, Tomas Ryde, a vorbit despre victoria împotriva maghiarelor, dar și despre ultima fază, care a decis rezultatul final.

Ce a declarat selecționerul României

"Sunt fericit pentru această victorie. Îmi pare rău pentru echipa Ungariei. Au jucat foarte bine în prima repriză și am încercat să le transmit jucătoarelor mele că o diferență de patru goluri nu e greu de remontat, dar la șase goluri deja e extrem de dificil. A fost o presiune foarte mare pe portarii României, pentru că adversarele noastre aruncau foarte bine.

Trebuie să spun, sincer, pe video, că la ultima aruncare... trebuie să revăd faza. S-au atins și cred că nu a fost nimic. Sunt însă fericit pentru că am câștigat.

E normal să apară situații înșelătoare când un meci se desfășoară într-o asemenea manieră. Jocul a fost extrem de corect, nu au existat lovituri dure între jucătoare. Cred că vom avea meciuri foarte grele în grupa principală. Sunt fericit, a fost o luptă bună pentru mine și pentru România" - Tomas Ryde, selecționerul României, citat de Digisport.

Cum arată programul României în Grupa II Principală:

Duminică, 8 decembrie:

România vs Rusia

Marți, 10 decembrie:

România vs Suedia

Miercuri, 11 decembrie:

România vs Japonia