Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, pregătește o vizită la Washington, marți, a anunțat purtătoarea sa de cuvânt, o deplasare care ar fi prima după controversata întâlnire cu Donald Trump din 2017, potrivit AFP.

lavrov si trumpFoto: Captura YouTube

"Vizita este în curs de pregătire", a afirmat Maria Zaharova, confirmând data de 10 decembrie. Aceasta nu a precizat care este agenda vizitei.

Serghei Lavrov nu a mai mers la Washington din 2017. Atunci, în 10 mai, a fost primit în Biroul Oval de Donald Trump. Întâlnirea a fost controversată, președintele american fiind acuzat că a dezvăluit informații confidențiale legate de Siria.

Opozanții președintelui american au acuzat această întâlnire, care venea în condițiile în care președintele american era suspectat că a complotat cu Rusia în perioada campaniei electorale, pentru a o învinge pe Hillary Clinton.

O vastă anchetă terminată în 2019 l-a exonerat pe președinte de suspiciunile de înțelegeri ascunse cu Moscova, dar a adus la lumina zilei presiunile efectuate de Trump asupra investigatorilor.