Polițiștii indieni au împușcat mortal patru bărbați acuzați că au violat în grup și au omorât o tânără din Hyderabad, incidentul având loc în timpul reconstituirii faptei. Circumstanțele în care polițiștii au deschis focul asupra celor patru suspecți ridică însă semne de întrebare, relatează Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cei patru au devenit obiectul unui val de ură în întreaga țară, după ce au fost acuzați de violarea unei tinere, medic veterniar, în vârstă de 27 de ani, miercurea trecută.

Potrivit poliției, acuzații – Mohammad Areef, Jollu Shiva, Jollu Naveen, și Chintakunta Chennakeshavulu – participau la reconstituirea faptelor în cursul dimineții de vineri și ar fi încercat să evadeze, motiv pentru care polițiștii au deschis focul.

Cu toate acestea, există semne de întrebare legate de modul în care s-a produs incidentul, mulți suspectându-i pe polițiști că au decis să facă dreptate singuri și i-au executat practic pe suspecți, un tip de reacție care nu este neobișnuit în India.

Violarea și uciderea tinerei au stârnit un val de proteste de-a lungul Indiei, mii de oameni ieșind în stradă, cerând ca suspecții să fie linșați.

Cei patru bărbați au dezumflat cauciucurile de la scuterul victimei și au așteptat-o pe tânără într-o zonă izolată a șoselei. Atacatorii au apărut apoi oferindu-se să o ajute, după care au târât-o în tufișuri unde au violat-o și au asfixiat-o până a murit. Ulterior, au dus trupul tinerei într-un pasaj subteran unde i-au dat foc.