Echipa de campanie a lui Donald Trump a anunţat luni că va retrage acreditările jurnaliştilor Bloomberg, acuzând agenţia de presă de "lipsă de imparţialitate" în acoperirea prezidenţialelor din 2020 după intrarea în cursă a patronului său, Michael Bloomberg, relatează AFP.

Michael BloombergFoto: Flickr

Preşedintele american a scris luni seară un mesaj pe Twitter pe această temă, numindu-l pe potenţialul său rival "Mini Mike" şi criticând anunţul agenţiei că se va abţine în continuare de a efectua ancheta asupra lui Michael Bloomberg, potrivit Agerpres.

Michael Bloomberg, în vârstă de 77 de ani, a fost primar al orașului New York între 2002 și 2013 și este unul dintre cei mai bogați americani, cu o avere estimată la 58 de miliarde de dolari.

Miliardarul american a depus la sfârșitul lunii noiembrie la Comisia Electorală Federală documentele necesare pentru a putea candida la alegerile prezidențiale din partea Partidului Democrat, informează CBS.

Depunerea acestor documente îi va permite lui Bloomberg să candideze la alegerile primare din cadrul Partidului Democrat pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale din 2020.