Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a sancționat-o cu avertisment pe Olguța Vasilescu pentru declarația ”ca neamț, să vorbești despre gazare trebuie să ai mult curaj”, făcută la adresa președintelui Klaus Iohannis, a anunțat luni senatorul Vlad Alexandrescu.

Lia Olguta VasilescuFoto: Agerpres

”În sfârșit, CNCD a decis sancționarea Olguței Vasilescu pentru declarația ei stupefiantă despre etnicii germani. "Ca neamț, să vorbești despre gazare trebuie să ai mult curaj", spunea ea despre Klaus Iohannis, imediat după 10 august. Aceeași Olguța Vasilescu care în anii 2000 aducea elogii mareșalului Ion Antonescu la tribuna Camerei Deputaților”, a anunțat pe Facebook senatorul, la mai bine de trei luni după ce USR a făcut sesizarea.

Potrivit senatorului USR, fostul ministru al Muncii a fost sancționat cu avertisment.

”Poate că nu e destul și nici nu va fi destul dacă nu va exista și o sancțiune a societății și electoratului. Pentru că România pe care ne-o dorim nu închide ochii la discriminare și discursul urii. Ci, îl condamnă ferm”, a mai scris Vlad Alexandrescu.

Olguța Vasilescu, care era încă ministru al Muncii, a criticat pe 24 august declarația lui Klaus Iohannis potrivit căreia PSD a gazat românii la proteste, ea sublinind că afirmațiile sale nu sunt demne de președinte și, „ca neamț, să vorbești de gazare trebuie să ai mult curaj”.

„A spus că a venit PSD să gazeze românii și să-i bată. Trecând peste faptul că toți parlamentarii PNL au fost la miting și sunt poze pe Facebook, să vii să spui că PSD a fost cel care a aruncat cu gaze lacrimogene sau că a bătut participanții de acolo, declarația nu e demnă de președinte, ci de Mălin Bot. Știți foarte bine că în ultimele zile s-a spus că provocatorii au fost aduși de la Craiova, că eu am pus în funcție șeful Jandarmeriei. Domnul președinte a împărțit: că Jandarmeria e la PSD - că eu asta înțeleg - că serviciile secrete sunt la el și ce mai avea. Sunt instituții ale statului. Ca neamț, să vorbești de gazare trebuie să ai mult curaj”, a declarat Olguța Vasilescu, la RomaniaTV, potrivit Mediafax.

Ulterior, Uniunea Salvați România a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.