Două semne timpurii ale cancerului de colon, adesea ignorate. Medic: ”În fiecare gardă găsesc un cancer de colon avansat, rar vin pacienții în stadii incipiente”. Deşi considerat că apare, în mod clasic, după vârsta de 50 de ani, se observă o creştere a frecvenţei apariţiei lui la persoanele tinere, devenind unul dintre cele mai frecvente 10 cancere ce apar în intervalul de vârstă 20-50 de ani. Simptomul care îi alarmează pe majoritatea oamenilor dar care apare mai degrabă când boala e avansată, este sângerarea rectală, potrivit Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

S-a descoperit cauza pentru care tot mai mulți români se îmbolnăvesc de cancer. Autoritățile recunosc pentru prima dată faptul că locuitorii din Ploiești, Blejoi și Brazi sunt mult mai predispuși la îmbolnăvirea de cancer din cauza poluării din zonă, conform Observatorului Prahovean. Îngrijorător este faptul că, la nivelul județului Prahova, rata de incidență prin leucemie la 100.000 de locuitori s-a triplat în ultimii ani, conform Diva Hair.

Infertilitatea poate fi genetică. Tot mai multe cupluri tinere se confruntă cu imposibilitatea de a avea un copil pe cale naturală. Iar statisticile Organizației Mondiale a Sănătății arată cruda realitate: unul din 4 cupluri din țările dezvoltate nu poate obține o sarcină. Infertilitatea feminină reprezintă aproximativ 24% din probleme. Iar infertilitatea masculină 11%. Există și infertilitate de cauze necunoscute, întâlnită în aproximativ 25% dintre cazuri', descrie situația dr. Mariela Militaru, genetician pentru Libertatea pentru femei.

Varicele se tratează cel mai bine iarna. Amânarea înseamnă doar complicaţii şi riscuri. Varicele sunt dilataţii patologice şi permanente ale venelor ce aparţin sistemului venos superficial. Ele nu vor trece niciodată de la sine. Până în prezent, medicina nu a descoperit nicio substanţă care să reducă dimensiunea venelor, odată dilatate. Iar pe măsură ce trece timpul, varicele cresc tot mai mult în dimensiuni, aducând după sine complicaţiile de rigoare, conform Click.

Evoluţia bolilor autoimune a avut loc odată cu evoluţia umană, iar acest lucru încă se întâmplă. Mutaţiile genetice care ne permit să luptăm cu infecţiile creează condiţiile favorabile dezvoltării bolilor autoimune. Un studiu recent a descoperit că mutaţiile genetice care fac ca sistemul nostru imunitar să fie mai eficient în lupta cu infecţiile cresc, de asemenea, predispoziţia către bolile inflamatorii şi autoimune, notează Descoperă.ro