Dacian Cioloș a afirmat că a discutat, vineri, cu Ludovic Orban despre alegerile anticipate și că i-a explicat acestuia că „agonia” nu mai poate fi prelungită, scrie Mediafax. PLUS va urmări cu atenție cum va elimina Guvernul Orban Legea recursului compensatoriu, a adăugat Cioloș.

Dacian Ciolos la Digi24Foto: Captura Digi 24

„A decurs foarte bine (întâlnirea - n.r.). A durat cam o oră și jumătate. (...) Nu cred că l-a deranjat ceva. Insistența cu alegerile anticipate... încerca să spună că e un lucru greu de realizat, dar i-am explicat că toată lumea are de pierdut dacă prelungim această agonie”, a spus Dacian Cioloș, la Digi24.

Un alt subiect al discuției a vizat legea recursului compensatoriu, unde liderul PLUS a susținut că va urmări cu atenție procedura de abrogare a acesteia.

„Sigur, am ridicat problema Secției Speciale, care trebuie eliminată. E concluzia analizei Comisiei de la Veneția, a Comisiei GRECO, a Comisiei Europene. E o instituție care nu funcționează. Legea recursului compensatoriu, vedem ce efecte a avut. Soluția cea mai la îndemână e să eliminăm complet. Pe de altă parte eu pot fi de acord cu domnul ministru Predoiu că nu trebuie doar să o înlocuim, ci să fie ceva pus acolo. Eu nu am vorbit cu domnul ministru Predoiu. Domnul premier a amintit faptul că au în programul de guvernare acest angajament și că se va ține de această promisiune. Cum, o să vedem în perioada următoare. Eu i-am zis că vom urmări atent”, a subliniat Cioloș.