Iulian Şerban Sănducu, şoferul unui Volkswagen Touareg care în 2015 a şicanat şi a lovit în trafic un autoturism Dacia Logan, în zona fântânii Mioriţa din Capitală, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat. Inițial, el fusese achitat.

Accident autoFoto: Captura YouTube

Ca pedeapsă complementară, bărbatul nu are voie să mai conducă un autovehicul pe o perioadă de cinci ani, după ce iese din închisoare, fiindu-i confiscat şi autoturismul, scrie Agerpres. De asemenea, el trebuie să plătească 14.000 de euro către patru părţi vătămate. Până la plata acestei sume, judecătorii au pus sechestru pe o casă şi un teren care îi aparţin şoferului.

Iniţial, la Tribunalul Bucureşti, Iulian Şerban Sănducu a fost achitat de judecători, însă Curtea de Apel a admis apelul procurorilor şi a decis ca şoferul să primească cinci ani închisoare, decizia fiind definitivă.

Potrivit procurorilor, în 4 iulie 2015, în jurul orelor 10.15, în timp ce conducea un autoturism VW Touareg pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, în zona Fântânii Mioriţa, pe sensul de ieşire din Bucureşti, în condiţiile unui trafic intens, Iulian Şerban Sănducu a avut un comportament şicanator şi agresiv faţă de un alt șofer - Constantin Florin, aflat într-un autoturism Dacia Logan, împreună cu părinţii săi. Anchetatorii arată că, în momentul în care a ajuns paralel cu Dacia Logan, circulând cu o viteză de aproximativ 90 km/h, Sănducu a frânat brusc şi a virat violent în direcţia autoturismului Dacia, intrând în coliziune cu acesta în mod intenţionat.

Ca urmare a impactului, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat spre dreapta, acroşând în traiectoria sa un alt autoturism care circula pe banda unu, apoi a traversat trotuarul, trecând la foarte mică distanţă de un pieton, a escaladat rampa de pământ ce acoperă baza piciorului podului feroviar din zonă, rămânând suspendat în imediata apropiere a acestuia.

De altfel, în imaginile filmate se vede cum SUV-ul intră brusc pe banda a doua a sensului dinspre Arcul de Triumf spre Fântâna Miorița, moment în care șoferul Daciei iese de pe șosea pe trotuar și se oprește lângă piciorul podului de peste drumul național. O femeie care se află pe trotuar a scăpat teafără.