VIDEO Cinci ani de închisoare pentru șoferul cu Touareg care în 2015 a lovit intenţionat o maşină, în zona fântânii Mioriţa - Hotnews Mobile
1 € 1 USD miercuri 23 iun 2021

VIDEO Cinci ani de închisoare pentru șoferul cu Touareg care în 2015 a lovit intenţionat o maşină, în zona fântânii Mioriţa

de Redactia Vineri, 29 noiembrie 2019, 19:37
- a A+
Imagine
Iulian Şerban Sănducu, şoferul unui Volkswagen Touareg care în 2015 a şicanat şi a lovit în trafic un autoturism Dacia Logan, în zona fântânii Mioriţa din Capitală, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat. Inițial, el fusese achitat.


Ca pedeapsă complementară, bărbatul nu are voie să mai conducă un autovehicul pe o perioadă de cinci ani, după ce iese din închisoare, fiindu-i confiscat şi autoturismul, scrie Agerpres. De asemenea, el trebuie să plătească 14.000 de euro către patru părţi vătămate. Până la plata acestei sume, judecătorii au pus sechestru pe o casă şi un teren care îi aparţin şoferului.

Iniţial, la Tribunalul Bucureşti, Iulian Şerban Sănducu a fost achitat de judecători, însă Curtea de Apel a admis apelul procurorilor şi a decis ca şoferul să primească cinci ani închisoare, decizia fiind definitivă.

Potrivit procurorilor, în 4 iulie 2015, în jurul orelor 10.15, în timp ce conducea un autoturism VW Touareg pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, în zona Fântânii Mioriţa, pe sensul de ieşire din Bucureşti, în condiţiile unui trafic intens, Iulian Şerban Sănducu a avut un comportament şicanator şi agresiv faţă de un alt șofer - Constantin Florin, aflat într-un autoturism Dacia Logan, împreună cu părinţii săi. Anchetatorii arată că, în momentul în care a ajuns paralel cu Dacia Logan, circulând cu o viteză de aproximativ 90 km/h, Sănducu a frânat brusc şi a virat violent în direcţia autoturismului Dacia, intrând în coliziune cu acesta în mod intenţionat.

Ca urmare a impactului, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat spre dreapta, acroşând în traiectoria sa un alt autoturism care circula pe banda unu, apoi a traversat trotuarul, trecând la foarte mică distanţă de un pieton, a escaladat rampa de pământ ce acoperă baza piciorului podului feroviar din zonă, rămânând suspendat în imediata apropiere a acestuia.

De altfel, în imaginile filmate se vede cum SUV-ul intră brusc pe banda a doua a sensului dinspre Arcul de Triumf spre Fântâna Miorița, moment în care șoferul Daciei iese de pe șosea pe trotuar și se oprește lângă piciorul podului de peste drumul național. O femeie care se află pe trotuar a scăpat teafără.


55661 de afisariConcluzii contrare
AdrianBorza [utilizator], Vineri, 29 noiembrie 2019, 19:43
+65/67
In cazuri de genul asta in care in recurs se schimba complet decizia instantei, face cineva verificari de ce exista diferente uriase intre instante? Au fost diferente de probe, de competenta sau doar coruptie?
Din 2015?!
John M. [utilizator], Vineri, 29 noiembrie 2019, 19:48
+41/49
In America ar fi avut pedeapsa executata deja.
inca 59 de comentarii comenteaza