Victimizarea Rusiei şi rescrierea istoriei. Mare-i sfânta neruşine! Doar suferinţele Rusiei lui Putin par s-o întreacă lejer. Pe măsură ce-şi lungeşte interminabil liniile de comunicaţii în refăcutul imperiu, Kremlinul se dă tot mai lovit în aripă. Oare pe drept? Obrăznicia are multe chipuri. Neruşinarea nu domneşte doar la Kremlin. Ori la cartierul general al PSD, ai cărui baroni se fac că nu ştiu că în satele dintr-unul din foarte puţinele judeţe în care a câştigat Dăncilă s-au înregistrat participări la vot de peste sută la sută. Ba chiar de peste 240 la sută. Dar granzii PSD au deocamdată alte griji. La fel, complicii lor. Remarcabil e chipul sluţit de impertinenţă afişat de fostul ministru al justiţiei, care şi-a adus contribuţia la mai tot ce era de strâmbat în materie de stat de drept românesc, potrivit DW.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Ce spun timișorenii despre decizia primarului de a interzice manelele și grătarele. Fără manele și petreceri cu grătare la Timișoara! Primarul interzice muzica preferată a romilor la spectacolele organizate de municipalitate, după ce edilul s-a trezit că primește dedicații de la un cântăreț. Sătul și de nunți în fața porții, același primar le-a spus stop.”Pentru toți invitații, toata lumea prezentă! Mulțumim domnului primar! Domnului primar mulțumim în primul rând!” Primarul de la Timișoara nu a fost însă mulțumit. A luat foc și a interzis pe loc manelele când aceste imagini au devenit virale pe internet. Nicolae Robu: „M-a enervat să văd că unii și-au permis să-mi facă mie dedicații, nu? Eu am o fobie pentru așa ceva și m-am trezit într-o astfel de ipostază”, conform Digi24.

Cum a descoperit un medic de familie zeci de falși pensionari pe motiv de boală. O anchetă DNA dezvăluie că 80 de persoane din Cluj ar fi plătit unor medici sume cuprinse intre 1.000 și 1.600 de lei pentru a ieși la pensie din motive medicale. Un medic de familie dintr-o comună din jurul orasului Cluj a observat ca mai multi pacienti pe care-i avea in evidente au solicitat si obtinut incadrarea in grad de invaliditate si s-au pensionat pe caz de boala. O pensie modesta, de aproximativ 500-600 de lei. Asta dupa ce brusc, la inceputul anului 2019, mai multi sateni au inceput sa aiba probleme medicale endocrinologice, cei mai multi fiind diagnosticati cu "gusa micronodulara", iar pe numele lor era emisa o decizie de incadrare in grad de invaliditate, act necesar obtinerii pensiei de boala, emis de un medic din Cluj, relatează Ziare.com.

Dreapta îi face pârtie Gabrielei Firea pentru un nou mandat de primar. Partidele anti-PSD şi Nicuşor Dan sunt pe cale să îi dea un ajutor nesperat Gabrielei Firea să câştige un nou mandat de primar, în condiţiile în care, în loc să decidă un candidat comun care să învingă actualul edil al Capitalei, ţin morţiş fiecare să arunce în lupta reprezentantul lor. Pe 25 septembrie, fostul preşedinte al USR, Nicuşor Dan, a fost ales de membrii USR Bucureşti candidatul partidului pentru următoarele alegeri pentru Primăria Capitalei, iar marţi şi-a lansat programul de candidat. Formaţiunea condusă de Dacian Cioloş, PLUS, şi-a anunţat în august candidatul pentru primărie, acesta fiind Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii. PNL încă analizează dacă va avea candidat propriu sau ar putea susţine pe altcineva, relatează Adevărul.

Imagini de la cexecuția PSD. Manevristă, securistă!”, a descris-o fiul Vrâncioaiei pe Gabriela Vrânceanu, zisă și Firea. Sunt complimente ale unui bărbat galant pentru această varancă a PSD. S-a vorbit despre dom Marcel ca ciolac de salvare. Mi se pare greșit, partidul are nevoie de un ciolan de salvare. Teodorovici, armăsarul cu pampon de dric, l-a strigat „șobolanul partidului!” pe Fifor. Deşi din Buzău, dl Ciolacu face parte din acelaşi trib cu dna Dăncilă – vorbeşte acelaşi dialect ameţitor al limbii române. Anaconda blonda Olguța Vasilescu și-a trimis prelungitorul în noua conducere a partidului, notează Republica.

Salvatori români, în mijlocul dezastrului din Albania. Militarii au găsit sub dărâmături doi oameni care au murit îmbrățișați Echipajele de salvare din România trimise în Albania intervin în zonele afectate de cutremur și au reușit, după câteva ore de căutări, să recupereze două persoane decedate de sub dărâmături. Este vorba despre un cuplu, cei doi fiind găsiți îmbrățișați. Intervenția de recuperare a celor două cadavre a durat mai bine de șase ore, din momentul confirmării, din cauza dificultăților din zona afectată. Echipa de salvare-căutare RO-USAR formată din 52 de pompieri a început, miercuri, operațiunile de salvare-căutare în Albania, se arată în articolul Libertatea.

Experiment pentru pietoni cu bani europeni într-un cartier din Cluj. Administrația locală clujeană a contractat serviciile biroului de proiectare care a făcut studiile pentru prima stradă pietonală smart pregătită la Cluj ca să lanseze un proiect de reabiliare pentru a da prioritate pietonilor și bicicletelor în fața traficului auto. Este vorba despre un proiect care vizează o suprafață de 3,5 hectare din cartierul Grigorescu care urmează să fie amenajată unitar în așa fel încât oamenii să fie încurajați să meargă pe jos spre Someș, râul din localitate pentru care administrația are alte proiecte ambițioase de reamenajare a malurilor, tot pentru a atrage oamenii către apă. Biroul de proiectare Planwerk a fost contractat la finalul lunii octombrie de către Primărie pentru a se ocupa de studiile (proiectare peisagistică, arhitecturală si urbanistică) necesare pentru realizarea spațiului pietonal, potrivit Actual de Cluj.