Rectificare bugetară Banii tăiați de la Educație sunt de la un proiect european, promis de Ecaterina Andronescu, dar care nici măcar nu ar fi fost semnat/ Andronescu: Eu când am plecat am lăsat proiectele definitivate - UPDATE - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3112joi 04 iun 2020

Rectificare bugetară Banii tăiați de la Educație sunt de la un proiect european, promis de Ecaterina Andronescu, dar care nici măcar nu ar fi fost semnat/ Andronescu: Eu când am plecat am lăsat proiectele definitivate - UPDATE

de A.O. Marţi, 26 noiembrie 2019, 15:17
- a A+
Imagine
Banii tăiați de la Educație, cei 2 miliarde de lei, sunt cei alocați pentru programul "România modernă, România digitală" promis de fostul ministru Ecaterina Andronescu, dar care nu a fost semnat.


În februarie 2019, la susținerea bugetului în Parlament, Ecaterina Andronescu spunea că a cerut 400 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru ca toate şcolile gimnaziale şi liceele din România să fie dotate cu table inteligente şi cu tablete .

Proiectul a rămas însă la nivel de intenție, fără a fi fost nici măcar semnat, însă banii pentru acest proiect au fost cuprinși în bugetul de la Educație. Surse din Ministerul Educației au declarat pentru HotNews că cei 2 miliarde de lei reprezintă 400 de milioane de lei pentru cofinanțarea națională și 1,6 miliarde de lei fonduri europene nerambursabile.

UPDATE: Ecaterina Andronescu a declarat pentru HotNews.ro că proiectele privind digitalizarea școlilor au fost definitivate din luna august: "Când eu am plecat în luna august proiectele au fost definitivate. Am desemnat doi responsabili, pe Decebal Popescu pentru partea de digitalizare și pe Dinu Germin pentru partea de administrare. Proiectele erau la Ministerul Fondurilor Europene să le semneze", a spus Ecaterina Andronescu. Aceasta a mai declarat că din cauză că la Educație nu a mai fost ministru proiectele nu au putut fi semnate.
  • Florin Cîțu: La Educație este vorba de un proiect de 2 miliarde lei care nu a fost semnat
Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a declarat că banii tăiați de la Ministerul Educației sunt de fapt banii care nu au fost folosiți pentru un proiect care nu a fost semnat. "La Educație este vorba de un proiect de 2 miliarde lei care nu a fost semnat, acei bani nu pot să mai... nu taie nimeni niciun ban. Această propagandă cu tăierea trebuie să dispară din spațiul public", a declarat Cîțu într-o conferință de presă.

Potrivit proiectului de rectificare bugetară, despre care HotNews.ro a scris aici , Ministerul Educației Naționale rămâne fără 2 miliarde de lei, reprezentând în principal economii la proiecte cu finanțare externă nerambursabilă. Ministerul a propus reducerea sumelor alocate proiectelor cu finanțare externă nerambursabilă.

Citește și: Andronescu promite tablete pentru toți elevii: "Am putea să avem de anul şcolar următor"


Ministerul Educației: Banii taiați de la Educație sunt de la un proiect care nu a fost scris


12764 de afisari


///
hmara [utilizator], Marţi, 26 noiembrie 2019, 16:11
+7/13
Fraiere, dupa Androneasca ghici cine a venit?
Tot un ministru psd-ist, de-al tau. Ia intreaba-l pe ala ce-a facut atata timp ???
Vezi, daca te arunci fara sa judeci singur.
Nota 1, stai jos
ipolitic [utilizator], Marţi, 26 noiembrie 2019, 16:39
+7/11
Proiectul propus era de 2 miliarde, din care 1,6 miliarde nerambursabili, virati de UE dupa finalizarea proiectului.
deci TOTI banii trebuiau cuprinsi in buget. Nici-un leu nu a disparut la taiere, a disparut alocarea lor.
inca 10 comentarii comenteaza
Cookie Settings