Instituții precum Serviciul Român de Informații (SRI), Serviciul de Protecție și Pază (SPP) și Serviciul de Informații Externe vor primi mai mulți bani la rectificarea ce urmează a fi adoptată săptămâna aceasta.

HotNews.roFoto: Hotnews

Serviciul Român de Informații primește peste 20,7 milioane lei

Serviciul de Protecție și Pază va primi 0,93 milioane lei

Serviciul de Informații Externe va primi 3,9 milioane lei.

Serviciul de Telecomunicații Speciale nu va primi și nu va pierde nimic.

Deficitul bugetar ar putea urca la 4,3% în acest an, conform proiectului de rectificare publicat marți dimineață de Ministerul Finanțelor Publice. HotNews.ro a publicat de ieri această informație, confirmată de 3surse convergente, care spuneau că după rectificare, deficitul se va situa între 4,1 - 4,3% din PIB.

"Veniturile bugetului general consolidat se diminuează, pe sold, cu suma de 18,356 miliarde lei, din care 10,488 miliarde lei influențe ale veniturilor din economia internă și 7,868 miliarde lei influențe din venituri din fonduri externe nerambursabile", se arată în nota de fundamentare.

Potrivit acesteia, cheltuielile bugetului general consolidat se diminuează, pe sold, cu suma de 2,09 miliarde lei, iar deficitul bugetului general consolidat în termeni cash se majorează cu suma de 16,266 miliarde lei. Deficitul bugetar estimat pe anul 2019 reprezintă 4,3% din PIB.

Pentru mai multe detalii citește: Deficitul bugetar va fi de 4,3%, la finalul anului/ Cine pierde și cine câștigă bani la rectificare (DOCUMENT)