Vremea deosebit de rece a adus deja primii fulgi de zăpadă din această iarnă, iar vineri dimineață în județul Buzău la Bisoca erau deja 10 centimetri de zăpadă. Camerele video de la gondola din Sinaia au înregistrat viscol la orele dimineții, iar zăpada este prezentă și la Rânca, județul Gorj, și la Bâlea Lac.

zapada judetul BuzauFoto: Meteo Buzau Facebook

Deși la Bâlea Lac zăpada și-a făcut apariția de mai mult timp, fulgii au început să apară și în alte zone, iar la Bisoca, vineri, la ora 8.00, zăpada măsura 10 centimetri.

Și la Rânca, în județul Gorj, s-a așternut zăpada.

La Sinaia, la orele dimineții, vântul viscolea zăpada.

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri dimineață o informare de vreme deosebit de rece, ninsori la munte, lapoviță și intensificări ale vântului, valabilă până sâmbătă, 23 noiembrie, la ora 10.00.

Astfel, vremea va fi rece în sudul, centrul și estul țării, chiar deosebit de rece în Moldova și estul Transilvaniei, unde în cea mai mare parte a intervalului vor fi temperaturi negative.

În Carpații Meridionali și Orientali precum și în zonele submontane aferente vor predomina ninsorile, iar local în Oltenia, Muntenia, dealurile Moldovei și în zonele depresionare precipitațiile vor fi mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare) și trecător se poate depune polei.

În Oltenia cantitățile de apă vor depăși izolat 15…20 l/mp.

Vântul va avea intensificări în Munții Banatului și în vestul Carpaților Meridionali, unde la altitudini de peste 1500 m vitezele la rafală vor fi de 70...90 km/h, iar trecător ninsoarea va fi viscolită. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, cu precădere în cele sudice, unde pe arii restrânse vor fi viteze de 55...65 km/h.

Şi în Bucureşti, vremea va fi deosebit de rece în următoarele 24 de ore, iar vineri seara creşte probabilitatea de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări, mai ales pe parcursul zilei, când rafalele vor atinge 45-55 de km/h, amplificând senzaţia de rece. Temperatura maximă va fi în jur de 2 grade, iar cea minimă de -1 grad.