Suspectul în cazul atacului mortal asupra medicului-șef din Berlin, Fritz von Weizsäcker, nu era pacient al clinicii în care s-a întâmplat fapta, după cum a spus un purtător de cuvânt al poliției miercuri, postului NTV. Nu exista încă informații despre sănătatea mentală a bărbatului de 57 de ani.

Schramma, von Weizsacker si Basescu la Koln in 2006Foto: Hotnews

Acesta a fost arestat, iar miercuri judecătorul de anchetă va decide dacă acesta intră în arest preventiv sau într-o secție psihiatrică.

Potrivit publicației Bild, suspectul locuiește în landul Renania-Palatinat, în apropiere de Koblenz. Locuința sa a fost deja cercetată de criminaliști, însă nu s-au găsit probe concludente. Din informațiile publicației Tagesspiegel.de, ar fi vorba despre Gregor Sch., cetățean german, născut la Berlin.

Fritz von Weizsäcker, fiul fostului președinte federal Richard von Weizsäcker (dec. la 94 de ani), a fost înjunghiat marți seara, în timpul unei prelegeri medicale la o clinică din Berlin. Un bărbat înarmat, din sală, l-a atacat pe medicul șef în vârstă de 59 de ani, care a murit pe loc.

Potrivit poliției, un polițist care s-a întâmplat să fie la fața locului a încercat să-l oprească pe făptuitor, dar a fost grav rănit. În cele din urmă, atacatorul a fost copleșit de mai mulți ascultători și, la scurt timp după aceea, a fost predat poliției.

Spitalul universitar Charité, din Berlin, a fost „profund șocat” de moartea violentă a prof. Dr. Med. Fritz von Weizsäcker, a declarat un purtător de cuvânt al acestui spital.

Liderul liberalilor, Christian Lindner (FDP) și-a exprimat, pe Twitter, durerea la moartea lui Fritz von Weizsäcker: "Prietenul meu Fritz von Weizsäcker a fost înjunghiat, în această seară, la Berlin. A fost un doctor pasionat și o persoană deosebită. De curând a fost acasă la mine, la un grătar. Sunt uluit și trebuie să-mi exprim durerea. Încă o dată, ne întrebăm în ce lume trăim. "

Cancelarul Angela Merkel (CDU) și-a exprimat, de asemenea, condoleanțele. "Este o lovitură groaznică pentru familia Weizsäcker, iar condoleanțele cancelarului federal, ca și ale membrilor guvernului federal, se adresează văduvei și întregii familii", a declarat miercuri, la Berlin, purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert.