Rafael Nadal (1 ATP) a criticat programul din Cupa Davis, după ce meciul de dublu decisiv pentru întâlnirea dintre Spania și Rusia a început la ora 00:45 (ora locală). Liderul mondial a afirmat că programul este dificil atât pentru jucători, cât și pentru public. El a propus ca sesiunea de dimineață să înceapă mai devreme, pentru a evita disputarea meciurilor la ore foarte târzii.

Rafael NadalFoto: lavercup.com

"Începem ultimul meci la 00:45 și este dificil pentru noi și pentru publicul care lucrează a doua zi dimineață. Pentru noi jucătorii, când terminăm la 2 noaptea, din cauza adrenalinei nu adormim înainte de 4:30. Iar a doua zi jucăm din nou ... ", a declarat Rafael Nadal.

"Una dintre soluții ar fi să înceapă mai devreme sesiunea de dimineață (în prezent, sesiunea de dimineață începe la ora 11, iar cea de seară la ora 18 - în Spania). Astfel, am putea să jucăm de la ora 17 sau chiar de la 16:30 ... dar asta ii obligă pe cei care joacă dimineață să se trezească foarte devreme", a precizat liderul mondial.

Echipa Spaniei a trecut marți de Rusia, scor 2-1, în Grupa B a competiției. Rafael Nadal a egalat situația între cele două echipe, după ce în primul meci al confruntării, Andrey Rublev (23 ATP) l-a învins pe Roberto Bautista Agut (9 ATP), scor 3-6, 6-3, 7-6 (0). Liderul mondial a trecut în două seturi de Karen Khachanov (17 ATP), scor 6-3, 7-6(7).

Meciul de dublu, decisiv pentru întâlnirea dintre Spania și Rusia, a început la ora 00:45 (ora locală), în condițiile în care Spania are programată următoarea confruntare miercuri, de la ora 18:00, contra Croației (campioana en-titre). Echipa Marcel Granollers/Feliciano Lopez a învins dublul Karen Khachanov/Andrey Rublev, scor 6-4, 7-6 (5), aducând astfel victoria Spaniei.

În rest, Nadal a refuzat să comenteze noul format al competiției, unul foarte criticat. "Formatul face lucrurile foarte dificile, deoarece orice greșeală te pune într-o poziție în care nu vrei să fii. Franța, de exemplu, a suferit mult împotriva Japoniei."