Patronul firmei care a făcut deratizările în cele două blocuri de locuințe evacuate în Timișoara a fost arestat pentru 30 de zile, transmite Mediafax.

Blocul din Timisoara in care au murit 3 oameniFoto: tion.ro

El a fost arestat marți seara după ce a fost acuzat de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice. Patronul firmei Bistim Dera SRL, care a făcut dezinfecția și deratizarea, fusese reținut luni pentru 24 de ore.

Trei persoane - un bebeluș de 10 zile, un copil de 3 ani și mama acestuia din urmă - au murit, iar alți 16 copii și 12 adulți sunt internați în prezent. Toate aceste persoane locuiau în același bloc, iar luni seară un al doilea imobil în care firma a făcut dezinsecție și deratizare a fost evacuat, preventiv.

Reprezentanții Poliției Timiș au făcut apel la populație să anunțe dacă știu locații în care această firmă a mai făcut dezinsecție și deratizare.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Alertă în Timișoara: Bloc cu 200 de apartamente, evacuat după ce doi copii și mama unuia dintre ei au murit / ISU: Substanță neurotoxică detectată la ultimele două etaje ale blocului, în urma unei dezinsecții/ 12 copii și 8 adulți sunt internați / Un alt bloc a fost evacuat luni seară