Locomotiva unui tren care circula între Brașov și Budapesta a deraiat de o osie în gara Bârzava din județul Arad, anunță CFR Infrastructură. În tren erau 19 pasageri și nimeni nu a fost rănit. Trenul în cauză este IR 74 care a plecat la 5.25 din Brașov și trebuia să ajungă la Curtici la 15.05. UPDATE CFR Infrastructură spune că se asigură transbordare auto pentru călătorii din trei trenuri a căror circulație este afectată de incident.

Locomotiva de la BarzavaFoto: CFR Infrastructura

Ce spune CFR Infra

CFR SA informează că circulația trenurilor este închisă la această oră la intrare in stația CF Bârzava, din cauza deraierii de o osie a locomotivei trenului 74-1, care circula în relația Brașov - Curtici.

Locomotiva trenului 74-1 a deraiat de o osie peste macazul nr 7 care asigura trecerea de la linia 2 la linia 3 din stație.

Personalul de specialitate este deja la fața locului pentru a lua măsurile necesare, astfel incât în scurt timp să fie asigurată continuitate în traficul feroviar.

Menționăm ca niciunul dintre cei 19 călători aflați în tren nu a fost rănit.

UPDATE, circulatie feroviară stația Bârzava - transbordare auto

Reprezentanții Regionalei CF Timișoara asigură transbordare cu mijloace auto pentru călătorii din trenurile 74-1, 75-2 și 1766.

Pentru călătorii din trenul 74-1, care circulă în relația Brașov - Curtici, se asigură transbordare cu mijloace auto pe relația Bârzava - Arad.

Pentru călătorii din trenurile 75-2, care circulă în relația Curtici - Brașov, și IR 1766, care circulă în relația Timișoara Nord - Iași, se asigură transbordare auto pe relația Arad - Bătuța.

UPDATE 2 CFR Călători a anunțat că, din cauza incidentului, unele trenuri se vor anula, iar altele vor circula deviat

Circulația trenurilor urmare deranjamentului feroviar de la Bârzava

Urmare a deranjamentului de trafic înregistrat astăzi 19 octombrie 2019 la intrare în stația Bârzava circulația următoarelor trenuri este modificată după cum urmează:

tren IR 74 Brașov – Budapesta Keleti se va anula pe distanța Bârzava – Arad, călătorii vor fi transbordați cu mijloace auto între stațiile Bârzava – Arad. În stația Arad se va forma un tren suplimentar care va circula pe distanța Arad – Budapesta Keleti.

tren IR 75 Budapesta Keleti – Brașov se va anula pe distanța Arad – Brașov, călătorii vor fi transbordați cu mijloace auto între stațiile Arad – Batuța H.m. Din stația Batuța H.m. se va forma un tren suplimentar care va circula între stațiile Batuța – Brașov în trasa trenului trenului IR 75.

trenul IR 1766 Timișoara Nord – Iași se va anula pe distanța Arad – Simeria – Cluj Napoca. Trenul va circula pe rută deviată: Timișoara Nord – Arad – Oradea – Cluj Napoca – Suceava – Iași.