Modificarea bacalaureatului . Monica Anisie, ministrul Educației: Deschid o consultare publică pe aceasta temă ​ VIDEO INTERVIU - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2167duminică 26 sep 2021

Modificarea bacalaureatului . Monica Anisie, ministrul Educației: Deschid o consultare publică pe aceasta temă ​ VIDEO INTERVIU

de Andreea Ofițeru Luni, 18 noiembrie 2019, 10:13
- a A+
Imagine
Ministrul Educației, Monica Anisie, spune într-un interviu pentru HotNews .ro că are în vedere ca în anul școlar următor să pună problema schimbării modului în care are loc bacalaureatul. Concret, ministrul Educației se gândește să modifice probele de competențe și proba scrisă la alegere a profilului, dar în urma unei consultări publice.


Anisie spune că ar putea fi o soluție introducerea notelor pentru probele de competențe. În privința ultimei probe scrise de bacalaureat, cea la alegere în funcție de profilul urmat de elev, ministrul Educației ia în calcul să le dea posibilitatea elevilor să-și aleagă una dintre materiile la care ei s-au specializat.

"Anul acesta sub nicio formă nu se poate schimba nimic la bacalaureat. În 2016 am mai avut o consultare publică pe tema aceasta. Este prevăzut în lege modul în care se organizează bacalaureatul. Ori, pentru a face o modificare pe structura bacalaureatului trebuie să fie o modificare pe lege. Au fost atunci voci care au spus că fie trebuie să scoatem acele competențe sau să le păstrăm, dar cu note. Au mai fost cândva și cu note, că în felul acesta i-am motiva pe elevi să învețe și să se pregătească mai bine și pentru acele compentențe. Au fost voci care au spus că nu sunt utile pentru elevi, prin urmare să le scoatem. Numai că există în felul acesta o consultare contradictorie, adică unii spun intr-un fel, alții spun în alt fel. Trebuie până la urmă să iau o decizie", a precizat Monica Anisie.Ea a spus că va deschide și acest front legat de modificări la examenul de bacalaureat, pentru că i-a fost semnalată și o problemă legată de a treia probă scrisă, la alegere.

"Cred că voi deschide și acest front, pentru că mai este o problemă legată de bacalaureat, pe care mi-au semnalat-o și în emailurile pe care le-am primit de la elevi. Este vorba de acea a treia probă scrisă, la alegere, în funcție de profil pentru liceele tehnologice, pentru liceele vocaționale. Ar trebui să le dăm posibilitatea să-și aleagă una dintre materiile la care ei s-au specializat. Îmi doresc să deschid și acest front pentru anul școlar următor. Nu pentru anul acesta. Anul acesta nu se poate face nicio modificare și nici nu sunt adepta modificărilor din timpul anului școlar pentru că mi-am dorit întotdeauna să conturăm niște decizii pentru viitor, nu în timpul anului școlar să facem lucrul acesta" , a mai spus Monica Anisie.

Interviul integral cu Monica Anisie poate fi citit aici: Educația, în viziunea noului ministru, Monica Anisie: Când luăm o decizie, să ne punem întrebarea ce este mai bun pentru elev/ Copiii trebuie să aibă timp și de joacă, să citească o carte, să facă un sport INTERVIU INTEGRAL

Ministrul Educației a promis că va răspunde la fiecare întrebare pusă de cititorii HotNews la articolul de mai jos.

Citiți și:


24898 de afisariBuna ziua
Sentry56 [utilizator], Luni, 18 noiembrie 2019, 10:22
+6/8
Buna ziua dnă ministru.
Câteva intrebari si sper sa aveti amabilitatea sa imi raspundeti:

1. Temele. Cum aveti de gand, concret, sa ameliorati aceasta problema. Exista situatii nenumarate in care un copil de clasa a 5-a are de scris la o sungura materie, matematica mai exact, 8-10 pagini pe zi. Nu va spun ca vineri totul se dubleaza, nu inteleg de ce, pe motiv ca urmeaza weekendul. Se intampla in judetul Cluj. Argumentele par a fi legate de programa foarte incarcata, de subiectele doarte dificile si foarte complicate, de presiunea evaluarilor nationale si de punctele obtinute de profesori in urma rezultatelor elevilor.

2. Elevii cu CES cu certificat. Dnă ministru, desi exista norme in acest sens, temele, testelele, lectiile si bineinteles, notele sunt exact aceleași ca la ceilalti elevi. Nu exista nicio diferenta. Cum credeti ca se poate rezolva aceasta chestiune? Concret.

3. Dotări. Ce solutii aveti in vedere?
Pe la noi, fondul clasei, al acolii, nu mai exista de ani buni. In acelasi timp, iti crapa obrazul de rusine cand stii ca diriginta aduce de acasa de la imprimanta la topuri de hartie si de la prelungitor la perdele.

4. Ce materii veti scoate din orar?
Sper ca nu "desen" - educatie plastica. Cel putin sper ca nu veti face ca dna Andronescu ai veti taia o jumatate de ora din singura ora existenta...

Va multumesc.
fraudele
carmen_i [utilizator], Luni, 18 noiembrie 2019, 10:49
+6/6
Cum veti rezolva situatia plagiatelor si a altor tipuri de fraude din invatamantul universitar?

Ma refer mai ales la situatiile in care Consiliile de etica au musamalizat plagiate grosolane sau alte fraude, pretinzand ca nu exista, desi erau foarte vizibile. Veti avea curajul necesar sa actionati chiar si in cazul persoanelor sus-puse?
Unde puteam sa ne plangem de astfel de musamalizari?
inca 9 comentarii comenteaza