O nouă zi de proteste în Hong Kong: protestatarii s-au luptat cu săgeți și cocktailuri Molotov împotriva forțelor de ordine - Hotnews Mobile
1 € 4,7785 1 USD 4,3069vineri 06 dec 2019

O nouă zi de proteste în Hong Kong: protestatarii s-au luptat cu săgeți și cocktailuri Molotov împotriva forțelor de ordine

de Lupu Vlad-Andrei Luni, 18 noiembrie 2019, 0:35
- a A+
Imagine
Poliția a descins la un campus universitar pe care protestatarii din Hong Kong îl ocupaseră. Ca răspuns, protestatarii au folosit săgeți și cocktailuri Molotov, scrie BBC .Autoritățile au amenințat că vor lua măsuri dacă atacul împotriva lor nu se va opri. Un membru al forțelor de ordine a fost chiar rănit de o săgeată a protestatarilor. Cei ce protestează au ocupat un campus al Universității Politehnice din Hong Kong, iar polițiștii au fost nevoiți să intervină cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă. Poliția a arestat un număr mare de protestatari pentru că aceștia nu au respectat ordinul de a părăsi clădirea. Chiar și așa manifestațiile nu s-au oprit.

Protestatarii se ascund sub umbrele în timp ce forțele de ordine aruncă cu gaz lacrimogen spre ei. Apoi, aceștia ripostează aruncând cocktailuri Molotov și chiar cărămizi. Un astfel de incident a avut loc pe un pod din zona Universității Politehnice, iar rezultatul a fost izbucnirea unui incendiu uriaș pe pod. O mașină de poliție a luat foc, autoritățile fiind obligate să se retragă. Conducerea universității a somat protestatarii să părăsească campusul dar aceștia nu iau în calcul așa ceva.

Protestele din Hong Kong se țin lanț din iunie, de când conducerea chineză a propus o lege prin care suspecții anchetați să fie extrădați în China. Având în vedere că Hong Kong este o regiune autonomă sub dominație chineză, cetățenii acesteia se tem că o astfel de lege ar putea să le îngrădească treptat din libertăți. Chiar dacă legea a fost retrasă, protestele s-au transformat într-o amplă luptă împotriva autorităților.


196 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings