Rusia va returna Ucrainei navele sechestrate anul trecut în strâmtoarea Kerci - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2716vineri 10 iul 2020

Rusia va returna Ucrainei navele sechestrate anul trecut în strâmtoarea Kerci

de V.M. Duminică, 17 noiembrie 2019, 23:23
- a A+
Imagine
Rusia va returna Ucrainei cele trei nave militare pe care le-a sechestrat în noiembrie anul trecut cu tot cu echipaje în urma unui incident petrecut în strâmtoarea Kerci, care face legătura între Marea Neagră şi Marea Azov, au anunţat duminică surse oficiale ruse, potrivit Agerpres , care citează Reuters şi EFE.


Potrivit unui reporter al agenţiei Reuters în Crimeea, cele trei nave erau duminică dimineaţă remorcate prin strâmtoarea Kerci către Marea Neagră, unde ele ar urma să fie predate Ucrainei.

Informaţia a fost confirmată şi de un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a spus că procesul de returnare a navelor este în faza finală. Anterior, preşedintele Zelenski a reuşit să obţină printr-un schimb eliberarea celor 24 de membri ai echipajelor capturaţi odată cu navele.

Cele trei nave au fost sechestrate pe 25 noiembrie 2018, când garda de coastă rusă a deschis focul asupra acestora în strâmtoarea Kerci pentru o pretinsă intrare neautorizată în apele teritoriale ruseşti, Ucraina acuzând atunci Rusia de o nouă agresiune.

Kievul susţine că Moscova restrânge traficul maritim prin strâmtoarea Kerci pentru a face din Marea Avov o mare interna a Rusiei, în timp ce Moscova susţine că doreşte doar să garanteze securitatea podului peste această strâmtoare a cărui construcţie recentă a creat o legătură terestră între Crimeea anexată şi Rusia.


1611 afisariFier vechi adica
Koczka [utilizator], Luni, 18 noiembrie 2019, 0:43
+2/2
Nici un vas ucrainean nu mai intra in Marea de Azov pt că Rusia a instituit în mod unilateral zona exclusiva.
Așa se confirma bancul ce circula in era Brejnev: Cu cine se învecinează URSS ? Răspuns: Cu cine vrea ea !
Pravy Sektor si Romani De Bine
un domn [utilizator], Luni, 18 noiembrie 2019, 0:20
+1/1
Vor Reda Zona Circulatiei Internationale
comenteaza
Cookie Settings