O persoană este în stare critică după ce poliția croată a deschis focul, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, asupra unui grup de imigranți care se îndrepta spre frontiera cu Slovenia, au anunțat autoritățile din orașul Rijeka, potrivit Mediafax, care citează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Davor Bozinovic, ministrul croat de Interne, a declarat că imigranții încercau, probabil, să traverseze frontiera pentru a ajunge în Slovenia. Oficialul nu a oferit detalii despre numărul persoanelor din grup sau naționalitatea lor.

Un doctor de la un spital din Rijeka a declarat că bărbatul rănit este în stare critică, acesta prezentând plăgi împușcate în zona toracelui și stomacului. Viața acestuia este pusă în pericol de rănile suferite, consideră doctorii.

Croația se situează pe un traseu urmat de mulți imigranți din Orientul Mijlociu și Asia Centrală care încearcă să ajungă în state europene mai bogate. Unii reușesc să treacă nedetectați din Bosnia în Croația. Mulți imigranți au acuzat forțele de ordine croate de brutalitate, însă autoritățile de la Zagreb neagă acuzațiile în acest sens.