Papa Francisc a oferit un prânz pentru 1.500 de persoane lipsite de posibilități materiale la Vatican, duminică, după ce a oficiat slujba de Ziua Mondială a Săracilor, o sărbătoare catolică instituită în 2016, relatează Mediafax.

Papa FranciscFoto: Flickr - Aleteia

Meniul prânzului, la care a participat şi papa Francisc, a fost format din lasagna, pui cu sos de ciuperci, cartofi, dulciuri, fructe şi cafea.

Oaspeţii suveranului pontif au fost aduşi la Vatican de voluntari ai unor asociaţii caritabile care se ocupa zilnic de aceştia.

De asemenea, pe parcursul ultimei săptămâni, a fost înființată o clinică mobilă în Piața Sfântul Petru de la Vatican, iar medici voluntari le-au oferit îngrijire persoanelor fără posibilități financiare. De altfel, servicii de îngrijire medicală sunt oferite pe tot parcursul anului, datorită unei inițiative a papei Francisc.

La o slujbă oficiată în celebra piață, papa Francisc a spus că oamenii nu ar trebui să se simtă "deranjați" de persoanele nevoiașe, ci să le ajute cât pot de mult.

Ziua Mondială a Săracilor este sărbătorită de comunitatea catolică din 2017, după ce a fost instituită cu un an înainte de papa Francisc.